Foto

Valentin Pogonaru: Este o grupa urata!

In urma tragerii la sorti a grupelor din cadrul Campionatului European U20 de baschet masculin  – Divizia B, eveniment care s-a derulat sambata, 15.01.2011, in impozanta sala de sedinte a Primariei orasului Cracovia, reprezentativa tricolora pregatita de antrenorul Valentin Pogonaru va face parte din Grupa A, alaturi de nationalele similare ale Poloniei, Georgiei, Estoniei, Macedoniei si Elvetiei. Dupa ce a aflat componenta grupei din care face parte si echipa noastra, antrenorul Valentin Pogonaru a vorbit in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet despre sansele tricolore la turneul final european din luna iulie, competitie care va fi gazduita de Sarajevo (Bosnia&Hertegovina).

Am picat cu Polonia, Georgia, Estonia, Macedonia si Elvetia. Cum vi se pare grupa?
Este o grupa foarte grea! Sper din tot sufletul sa facem o figura cat mai frumoasa. Polonia este o forta in baschet, la fel si Georgia. Este o grupa complicata, chiar urata, in care avem sanse mari sa invingem Elvetia. Cu celelalte echipe va fi foarte dificil, dar nu imposibil.
 
Ce sanse avem la Campionatul European de la Sarajevo?
Sa nu uitam ca va fi o competitie cu un record de participante. Sunt 22 de echipe inscrise! Ca principal obiectiv ne propunem clasarea in primele 12 echipe la Campionatul European – Divizia B. Tinand cont de ce grupa avem, cred ca este dificil, dar trebuie sa fim optimisti.
 
Ati creionat un lot?
Voi avea la dispozitie sase jucatori cu care am lucrat anul trecut pentru Campionatul European U20 din Austria, iar restul jucatorilor sunt cei din fosta echipa nationala U18. Acest lucru va complica putin situatia, pentru ca avem nevoie de ceva timp ca sa omogenizam lotul. Vom incerca sa scoatem ce este mai bun de la toti jucatorii si vom vedea ce va fi...
 
Va multumim si multa bafta pe 2011!
 
Reamintim distributia celor 22 participante in grupele Campionatului European U20 – Divizia B (masculin) de la Sarajevo:
Grupa A: Polonia, Georgia, Romania, Estonia, Macedonia, Elvetia
Grupa B: Bulgaria, Slovacia, Danemarca, Olanda, Ungaria
Grupa C: Cehia, Portugalia, Norvegia, Marea Britanie, Finlanda, Luxemburg
Grupa D: Israel, Belarus, Islanda, Belgia, Bosnia&Hertegovina

Parteneri