Foto

Vulturii intalnesc Suedia in sferturile de finala FIBA U18 European Championship de la Ploiesti

Reprezentativa de juniori a Romaniei va evolua, vineri, cu incepere de la ora 18:00, impotriva selectionatei similare a Suediei, in cadrul sferturilor de finala ale FIBA U18 European Championship, Division B, intreceri continentale care se deruleaza in aceste zile in trei arene sportive din Ploiesti, Blejoi si Bucov. Vulturii viseaza la o noua victorie care sa incinga atmosfera in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti si care sa le permita continuarea luptei pentru un loc pe podium si implicit pentru calificarea in primul esalon continental. Accesul publicului este liber, mai multe echipe de juniori din Ploiesti, Bucuresti si imprejurimi anuntandu-si prezenta in tribune pentru a sustine nationala pregatita de Catalin Tanase, Catalin Stefanescu si Larisa Toma. Toate meciurile din cadrul FIBA U18 European Championship, Division B, sunt transmise in direct pe canalul oficial de youtube FIBA TV.

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti va gazdui vineri seara, cu incepere de la ora 18, o noua confruntare pe care nationala juvenila a Romaniei o va sustine in cadrul FIBA U18 European Championship, Division B, tinerii Vulturi urmand sa primeasca replica selectionatei similare a Suediei in sferturile de finala. Dupa superba evolutie din grupe si mai ales victoria obtinuta impotriva Portugaliei, care le-a adus prima pozitie in clasamentul Grupei C, tinerii baschetbalisti romani pregatiti de antrenorii Catalin Tanase, Catalin Stefanescu si Larisa Toma sunt increzatori in fortele proprii si isi doresc sa obtina un nou succes care ar atrage accederea in semifinale si continuarea luptei pentru obtinerea calificarii in primul esalon continental. Totodata, cu mic cu mare, suflarea baschetbalistica din Ploiesti si imprejurimi, cu intariri din Bucuresti si Targoviste, si-a anuntat prezenta in tribune pentru a genera o noua atmosfera de nota zece, asa cum s-a intamplat si la meciurile anterioare, cand oficialii FIBA si nu numai, au fost impresionati de suportul oferit nationalei Romaniei de fani, acestia dovedindu-se a fi "al saselea jucator" tricolor.
Conform FIBA, arenele prahovene Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, Sala Polivalenta din Blejoi si Sala de Sport din Bucov continua sa gazduiasca vineri intrecerile din faza secunda a FIBA U18 European Championship, Division B. In arena din Ploiesti se vor desfasura meciurile din sferturile de finala, Danemarca – Tarile de Jos (ora 13:30), Finlanda – Portugalia (ora 15:45),  ROMANIA – SUEDIA (ora 18) si Bosnia&Hertegovina – Islanda (ora 20:15), in vreme ce in salile din Blejoi si Bucov se vor disputa meciurile de clasament din grupele valorice 9-16 si 17-22 dupa programul prezentat pe site-ul nostru (AICI), dar si cel al competitiei.
Tinand cont de sistemul competitional, invingatoarele din sferturile de finala vor avansa in semifinale, invingatoarea din meciul Romania  - Suedia urmand sa intalneasca invingatoarea din partida Bosnia&Hertegovina – Islanda.

Rezultate, statistici, inregistrari video si alte informatii  - AICI

Pe de alta parte, joi, in ziua libera a competitiei, in sala de conferinte a Primariei municipiului Ploiesti, primarul Andrei Volosevici, presedintele FRB, Carmen Tocala, si managerul evenimentului, Catalin Burlacu, s-au intalnit si toti reprezentantii echipelor participante, precum si cu echipa oficialilor FIBA. Edilul municipiului Ploiesti le-a oferit participantilor plachete din partea Primariei si le-a urat mult succes in fazele finale ce se vor desfasura in "capitala aurului negru", in vreme ce oficialii FRB, Carmen Tocala si Catalin Burlacu, au multumit pentru sprijinul oferit pentru o cat mai buna organizare. Din partea participantilor, lituanianul Algimantas Pavilonis, FIBA crew-chief commisioner, a tinut sa sublinieze ca eforturile depuse de FRB si de primariile din Ploiesti, Blejoi si Bucov pentru a asigura conditii optime participantilor au fost apreciate de FIBA si cele 22 de delegatii prezente, mentionand ca organizarea s-a ridicat la un standard deosebit. Mai multi reprezentanti ai delegatiilor prezente i-au oferit primarului Andrei Volosevici insignele sau fanioanele tarilor pe care le reprezentau, iar oficialii FRB i-au oferit o minge semnata de toti componentii nationalei Romaniei precum si un tricou reprezentativ al staff-ului tricolor. Intalnirea s-a incheiat intr-o atmosfera pozitiva, participantii avand numeroase aprecieri la adresa organizatorilor, iar dupa-amiaza au petrecut-o intre arenele sportive si diverse obiective turistice din Prahova.

Parteneri