Amanda Thompson si Virgil Stanescu, jucatorii etapei

Dupa doua sezoane in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", traditia va continua si in editia de campionat 2012-2013. Forul de specialitate din Romania ii va desemna dupa fiecare runda din Liga Nationala pe cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Mentionam ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si mai ales randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
Jucatorul etapei a IX-a din LNBM este Virgil STANESCU

Pivotul VIRGIL STANESCU, de la CSU Ploiesti, este declarat “jucatorul etapei a IX-a din LNBM”, in urma evolutiei deosebite din derby-ul castigat pe terenul echipei CSU Atlassib Sibiu, cu scorul de 83-71. Fostul capitan al nationalei Romaniei a avut o contributie importanta la victoria echipei sale, acumuland in 25:14 minute de joc o eficienta de 27 de unitati, cu un randament de 1,080 si o linie statistica deosebita, in care a bifat 22 de puncte, 9 recuperari si 3 interceptii. Astfel, Virgil Stanescu devine primul jucator roman care obtine distinctia de “jucatorul etapei din LNBM” in actualul sezon.
In cadrul aceluiasi joc, o evolutie deosebita a avut si extrema de forta Catalin Burlacu (33:06 – eficienta de 25 de unitati; randament 0,757; 23 puncte, 3x3, 10 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie). Tot in etapa a IX-a am mai consemnat o evolutie deosebita la Milos Pesic (33:56 – eficienta 29 de unitati; randament 0,852; 21 puncte, 9 recuperari, 8 pase decisive, 3 interceptii, 2 capace), de la CSM Oradea, in jocul castigat pe teren propriu impotriva echipei CSS Giurgiu, cu scorul de 80-70.
 
Jucatoarea etapei a XII-a este Clara THOMPSON
 
Extrema AMANDA CLARA THOMPSON, de la CSU Alba Iulia, este declarata “jucatoarea etapei a XII-a din LNBF”, in urma prestatiei deosebite pe care a avut-o in derby-ul castigat pe teren propriu in fata ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, cu scorul de 68-62. Jucatoarea de peste Ocean a inregistrat in 40 de minute de joc o eficienta de 29 de unitati, cu un randament de 0,725, si o linie statistica in care si-a trecut in cont si un double-double: 22 puncte, 18 recuperari, 3 pase decisive. Astfel, Clara Thompson obtine pentru a doua oara distinctia de “jucatoarea etapei in LNBF”, dupa ce in prima runda a inregistrat si un record la capitolul randament, de 1,340, nedepasit pana in acest moment.
Tot in etapa a XII-a, o evolutie deosebita, dar intr-un meci dezechilibrat valoric, a avut si Zorica Mitov (29:52 - eficienta de 28 de unitati; randament 0,933; 16 puncte, 14 recuperari, 1 interceptie, 1 capac), de la SCM Craiova, in partida castigata la pas in fata Universitatii Cluj-Napoca, cu scorul de 79-32.

Parteneri