Foto

Brandie Hoskins si Kyndall Dykes, jucatorii etapei a XVI a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).

@ Jucatorul etapei a XVI-a este Kyndall Dykes
 

Jucatorul  Kyndall Dykes este declarat “Jucatorul etapei a XVI-a” dupa evolutia deosebita pe care a avut-o in meciul disputat intre formatiile U-Mobitelco BT Cluj-Napoca si CSU Ploiesti. In “reeditarea” finalei sezonului 2010-2011, extrema lui U-Mobitelco BT Cluj-Napoca a inregistrat o linie statistica impresionanta, din care nu au lipsit punctele, recuperarile, pasele decisive si interceptiile. In 31 minute petrecute pe parchet, jucatorul de peste Ocean, a totalizat 18 puncte, 8 recuperari, 2 pase decisive si 3 interceptii, avand o eficienta de 22 de unitati si un randament de 0,70.  U-Mobilteco BT Cluj-Napoca s-a impus cu 77-67 in fata ploiestenilor si a bifat a doua victorie din acest sezon impotriva gruparii din Ploiesti.
In prima etapa a returului s-a evidentiat si conducatorul de joc al echipei CSM Oradea, lituanianul Gediminas Navickas, cu o evolutie decisiva  in meciul de pe teren propriu cu CSU Atlassib Sibiu. In 28 de minute, Navickas a inregistrat o eficienta de 27 de unitati si un randament de 0,96, lituanianul trecandu-si in cont 20 de puncte (4X3), 7 recuperari si 4 pase decisive.
Din tabara sibienilor, a iesit la rampa Jaytonah Wisseh, care a reusit in 39 de minute 41 de puncte (5X3), 4 recuperari, 9 pase decisive, 3 interceptii, avand o eficienta de 43 de unitati si un randament  de 1,10.
CSM Oradea s-a impus cu 108-101 in fata echipei CSU Atlassib Sibiu.
Tot in etapa a XVI a, Jujuan Cooley de la BC Mures Targu Mures a avut o evolutie apreciabila in disputa dezechilibrata valoric cu  Politehnica CSS Unirea Iasi.  In 28 de minute, Cooley a contabilizat 17 puncte, 4 recuperari, 12 pase decisive, 6 interceptii, avand o eficienta de 35 de unitati si un randament de 1,25.


@ Jucatoarea etapei a XVI-a este  Brandie Hoskins

 
Jucatoarea echipei SCM CSS Craiova, Brandie Hoskins, este declarata “Jucatoarea etapei a XVI-a” dupa ce si-a condus excelent colegele in victoria obtinuta pe teren propriu in fata jucatoarelor  de la Universitatea Cluj Napoca, cu scorul 89-71.  Baschetbalista de peste Ocean a evoluat fara intrerupere pentru echipa lui Liviu Manea, reusind in cele 40 de minute sa marcheze 38 de puncte si sa isi treaca in cont 5 recuperari, 7 pase decisive si o interceptie, avand o eficienta de 42 de unitati si un randament de 1.05.

Parteneri