Branislav Tomic, jucatorul etapei a XXIX a


Asa cum a anuntat la inceputul sezonului baschetbalistic 2010/2011, Federatia Romana de Baschet va desemna “jucatorul etapei” la finalul fiecarei runde, tinandu-se cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrata statistic (randamentul = eficienta/minute jucate).

In intrecerea divizionara masculina, “Jucatorul etapei a XXIX a” este BRANISLAV TOMIC.
Pivotul echipei CSM Bucuresti  a avut o linie statistica impresionanta in meciul disputat ieri in Arena de Baschet din Capitala, impotriva formatiei BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Cu 43 de puncte marcate in 36 de minute de joc si cu un indice al eficientei de 48,  jucatorul bucurestenilor si-a condus echipa spre victorie si totodata a doborat doua recorduri in stagiunea actuala.
Pivotul originar din Sebia  a marcat 43 de puncte intr-un meci si a avut cel mai mare indice de eficienta (48) devansandu-i la acest capitol pe Catalin Burlacu (etapa XXVIII)si Branko Cuic (X), ambii cu un indice al eficientei  de 41.
Statistica lui Tomic include:  12-14 la aruncarile de 2 puncte – 86%; 2-4 la aruncarile de 3 puncte – 50%; 13-13 la aruncari libere - 50%; 5 recuperari; 5 pase decisive, 2 interceptii, un capac.

In acelasi meci, Enrico Tucker, jucatorul echipei BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, a avut o evolutie foarte buna, reusind sa marcheze 30 de puncte in 23 de minute si sa obtina o eficienta de 31, dar echipa sa a pierdut cu 130-134 confruntarea din Bucuresti.

De asemenea,  in meciul din Arena de Baschet dintre CSM Bucuresti si BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc s-a stabilit recordul de puncte marcate intr-un joc din acest sezon regulat.

In intrecerea divizionara feminina, “Jucatoarea etapei a XII a” din faza a doua a campionatului este ANITA MESZAROS.
Extrema de forta a echipei ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad  a avut o statistica impresionanta in meciul jucat miercuri  impotriva formatiei SCM CSS Craiova. In 23 de minute de joc, internationala romana a marcat 21 de puncte si a avut un indice al eficientei de 23 si un randament de 1 (8-13 la aruncarile de 2 puncte – 62%; 5-6 la aruncari libere – 83%; 6 recuperari, o pasa decisiva, o interceptie).
ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad  s-a impus in deplasarea de la Craiova, cu scorul 95-73

In ultima etapa a sezonului regulat, internationala Ancuta Stoenescu (BCM Bega Danzio Timisoara) a obtinut o eficenta de 20, in 21 de minute.
De asemenea, Anca Sipos (SCM CSS Craiova) a avut cea mai mare eficienta a rundei, 29, dar a avut un randament de 0,76.

Parteneri