Brian Burell si Monique Coker, jucatoarii etapei XX

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 

@ Jucatorul etapei a XX este BRIAN BURELL


Americanul Brian Burell, extrema echipei CSS Giurgiu, este declarat “Jucatorul etapei a XX” , in urma evolutiei impresionante din meciul sustinut pe teren propriu in compania echipei BC Timisoara.
In 30 de minute petrecute pe parchet, Burell a inregistrat o statistica impresionanta si s-a dovedit letal din spatele semicercului de trei puncte: 3 din patru reusite pentru un total de 19 puncte, 8 recuperari, 4 pase decisive si 5 interceptii, eficienta 33, au intregit tabloul evolutiei jucatorului american.
Formatia de la malul Dunarii s-a impus cu 83-75.

Tot in etapa XX, Louis Darby de la Energia Rovinari a avut o prestatie deosebita in jocul cu CSU Atlassib Sibiu. Jucatorul de peste Ocean a marcat 21 de puncte si a inregistrat o eficienta de 28 de unitati, randament 1. Energia Rovinari a invins cu 96-81 echipa din Sibiu.

De asemenea, pivotul Vladimir Tica de la CSU Ploiesti a reusit o evolutie consistenta pentru vicecampioana Romaniei, reusind 22 de puncte si 6 recuperari in duelul cu BCM U Pitesti. Elevul lui Vladimir Arnautovic a acumulat o eficienta de 26 de unitati si un randament de 0.86, prahovenii castigand cu 90-72 intalnirea.

In alt meci al etapei, Kyndall Dykes a reusit o noua evolutie spectaculoasa in tricoul echipei U-Mobitelco BT Clu-Napoca. Americanul a contabilizat 29 de puncte, 9 recuperari, o pasa decisiva si o interceptie in meciul de pe terenul echipei CSM Oradea, castigat de oaspeti cu 67-63.


@ Jucatoarea etapei a XX este Monique Coker

Monique Coker, jucatoarea echipei CSM Targoviste, este desemnata  “Jucatoarea etapei a XXII -a”, dupa evolutia deosebita din meciul castigat pe terenul echipei  CSBT Alexandria.
Coker a evoluat 31 de minute pentru echipa pregatita de Florin Nini si a reusit 19 puncte, 13 recuperari, o pasa decisiva si 3 interceptii, avand o eficienta de 23 de unitati si un randament de 0.74.
Echipa din Turnul Chindiei a invins echipa din Alexandria cu scorul 78-62.

In cadrul aceleiasi runde, dar intr-un meci dezechilibrat valoric, jucatoarea Ekaterina Abramzon de la CSU Alba Iulia a avut o evolutie deosebita in fata Olimpiei Bucuresti.  Abramzon a reusit in 33 de minute sa marcheze 20 de puncte si sa isi treaca in cont 13 recuperari si 4 interceptii, avand o eficienta de 29 de unitati si un randament de 0.87.
Clubul din Alba Iulia a trecut cu 81-40 de echipa bucuresteana.

Parteneri