Catherine Scanlon si Goran Martinic, jucatorii etapei a XIX a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
@ Jucatorul etapei a XIX-a este Goran Martinic
 
Conducatorul de joc muntenegrean Goran Martinic este declarat “Jucatorul etapei a XIX-a” dupa evolutia deosebita pe care a avut-o in meciul castigat de echipa CSM Bucuresti in Arena de Baschet impotriva echipei  CSM Oradea. Prezent pe teren 36 de minute, Goran Martinic a reusit sa stabileasca o statistica impresionanta, in care a bifat 39 de puncte (5x3), 3 recuperari, 3 pase decisive, avand o eficienta de 37 de unitati (randament 1,02) si a tras echipa dupa el in victoria obtinuta cu scorul 83-72.
Statistica detaliata a muntenegreanului cuprinde niste procentaje uimitoare: 9-15 la aruncarile de 2 puncte - 60%; 5-5 la aruncarile de 3 puncte - 100%; 6-6 la aruncari libere - 100%; 3 recuperari, 3 pase decisive.
    
@ Jucatoarea etapei a XIX-a este Catherine Scanlon

Jucatoarea echipei Nova Vita Targu Mures, Catherine Scanlon  este desemnata  “Jucatoarea etapei”, dupa evolutia deosebita din meciul castigat pe teren propriu in fata echipei SCM Craiova. Scanlon a contabilizat o eficienta de 26 de unitati in 38 de minute de joc, cu un randament de 0,68, avand o contributie decisiva la victoria echipei sale printr-o linie statistica deosebita:  20 de puncte, 7 recuperari, 5 pase decisive si 6 interceptii si un capac.
Tot in runda a XIX,  Bilijana Pesovic a avut o evolutie deosebita (29 eficienta in 24 de minute, randament 1,2) , insa intr-un meci dezechilibrat valoric disputat intre BCM Danzio Timisoara si CSM Oradea si castigat de timisorence la o diferenta zdrobitoare: 93-43.
De asemenea, Rebecca Tobin  a reusit in meciul dintre Politehnica Iasi si CSU Alba Iulia sa inregistreze o eficienta de 24 de unitati in 24 de minute. Alba Iulia s-a impus in orasul de pe “Copou” cu 75-54.

Parteneri