Cherrise Graham si Zoran Krstanovic jucatorii etapei a XV-a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 

@ Jucatorul etapei a XV-a este Zoran Krstanovic

 
Pivotul Zoran Krstanovic este declarat “Jucatorul etapei a XV-a” dupa evolutia deosebita pe care a avut-o in meciul castigat ieri seara de campioana U-Mobitelco BT Cluj-Napoca pe teren propriu impotriva echipei CSU Atlassib Sibiu, cu scorul 96-85. Cu o linie statistica impresionanta, in care a bifat o eficienta de 45 de unitati in 36 de minute de joc, cu un randament de 1,25 , Krstanovic a contribuit decisiv la victoria echipei pregatita de Marcel Tenter. Statistica detaliata a centrului clujean de 2.06 metri cuprinde  32 de puncte, 16 recuperari, 6 pase decisive si o interceptie, intr-un meci extrem de echilibrat si viu disputat, in care a fost principalul artizan al victoriei

In cadrul aceleeasi etape, evolutii deosebite a mai avut si Raymond Kramer (41 eficienta in 34 de minute de joc, randament 1,20, 33 de puncte – 4X3), extrema giurgiuvenilor fiind principalul marcator in victoria obtinuta de CSS Giurgiu cu scorul 88-71 in fata echipei BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc.
 
Tot in ultima etapa a turului, pivotul bulgar Sasha Topchov de la CSM Oradea a reusit un indice de eficienta de 26 de unitati in 26 de minute de joc (22 de puncte, 8 recuperari, 3 capace), in meciul castigat de oradeni cu 101-83 in fata echipei Dinamo Bucuresti. Din tabara oaspetilor s-a remarcat Allen Durham, extrema de forta a alb-rosilor contabilizand o eficienta de 30 de unitati in 40 de minute de joc (27 de puncte, 9 recuperari, 5 pase decisive).
 
Intr-un meci dezechilibrat valoric a iesit la rampa americanul Louis Darby de la Energia Rovinari in victoria obtinuta pe teren propriu impotriva echipei CSS Unirea Iasi. Americanul gorjenilor a reusit in 25 de minute de joc sa marcheze 16 puncte si sa isi treaca in cont 8 recuperari si 12 pase decisive (eficienta 32, randament 1,28).  
 
@ Jucatoarea etapei a XV-a este  Cherrise Graham
 
Jucatoarea echipei CS Nova Vita Targu Mures, Cherrise Graham, este declarata “Jucatoarea etapei a XV-a” dupa ce si-a condus excelent colegele in victoria obtinuta pe teren propriu in fata rivalelor de la CSB Teleorman Alexandria. In 37 de minute petrecute pe parchet jucatoarea de peste Ocean a contabilizat 24 de puncte, 9 recuperari si 7 pase decisive, inregistrand o eficienta de  36 de unitati si un randament de 0.97.
 
In aceeasi etapa au mai avut evolutii bune internationala Claudia Pop (27 eficienta in 34 de minute;  23 de puncte), in disputa dintre SCM CSS Craiova si CSM Satu Mare, scor 65-85, dar si Porchia Green (24 eficienta in 24 de minute; 16 puncte), in jocul castigat de ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad  in fata echipei Rapid Bucuresti, cu 81-44.
 

Parteneri