Foto

Chevon Keith si Bogdan Popescu, jucatorii etapei a XVII a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).


@ Jucatorul etapei a XVII-a este Bogdan Popescu


Fostul international Bogdan Popescu este declarat “Jucatorul etapei a XVII-a” dupa evolutia deosebita pe care a avut-o in derby-ul disputat sambata intre BC Timisoara si campioana Romaniei, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca.
Extrema de forta a “leilor din Banat” a inregistrat o linie statistica impresionanta in cele 40 de minute petrecute pe parchet.  Bogdan Popescu si-a trecut in cont 24 de puncte, 6 recuperari, 2 pase decisive, 2 interceptii si un capac, avand o eficienta de 27 de unitati si un randament de 0.67.
Actualul lider al Diviziei A s-a impus dramatic, cu scorul 72-71, in fata clujenilor.

Tot in etapa a XVII, Catalin Burlacu a avut o prestatie remarcabila in meciul castigat de prahoveni cu scorul  78-66, impotriva echipei CSM Oradea. “Decarul” ploiestenilor a contabilizat in 35 de minute,  22 de puncte, 9 recuperari, 4 interceptii si o pasa decisiva, avand o eficienta de 27 de unitati si un randament de 0.77.

De asemenea, Goran Martinic, conducatorul de joc al echipei CSM Bucuresti a avut o evolutie decisiva in victoria obtinuta de bucuresteni in Arena de Baschet in fata echipei BC Mures Targu Mures.  In 35 de minute, muntenegreanul  din lotul echipei pregatite de antrenorul Hristu Sapera, a reusit 33 de puncte, 5 recuperari, 3 pase decisive, o interceptie.

O evolutie deosebita a avut si internationalul roman Titus Nicoara, insa intr-un meci dezechilibrat valoric disputat intre Gaz Metan Medias si Politehnica CSS Unirea Iasi. Titus Nicoara a contabilizat in 33 de minute, 23 de puncte, 15 recuperari si 2 pase decisive, avand o eficienta de 37 de unitati si un randament de 1.12.


@ Jucatoarea etapei a XVII-a este Chevon Evette Keith
 

Jucatoarea echipei CSM Sportul Studentesc Bucuresti, Chevon Evette Keith, este declarata “Jucatoarea etapei a XVII-a” dupa ce si-a condus excelent colegele in victoria obtinuta pe teren propriu cu scorul 102-95 impotriva echipei SCM Craiova. Baschetbalista formatiei pregatite de Predrag Vasic  a evoluat 38 de minute, reusind sa marcheze 22 de puncte si sa isi treaca in cont 12 recuperari, 10 pase decisive, avand o eficienta de 33 de unitati si un randament de 0,86.

De asemena, in acelasi joc disputat in Arena de Baschet, Odessa Williams (CSM Sportul Studentesc) a evoluat 27 de minute si a inregistrat o eficienta de 26 de unitati,  jucatoare de peste Ocean contribuind la victoria echipei sale cu  cu 16 puncte, 9 recuperari, 2 pase decisive si o interceptie.

In cadrul aceleiasi etape, o evolutie remarcabila a avut si Ekaterina Abramzon, sportiva legitimata la CSU Alba Iulia avand un rol important in victoria obtinuta de gruparea lui Tomas Bilek pe terenul echipei BCM Danzio Timisoara. In 37 de minute petrecute pe parchet, Abramzon a contabilizat 25 de puncte, 10 recuperari, 4 pase decisive si 3 interceptii.

Parteneri