David Steffel si Rebecca Diane Tobin, jucatorii etapei a XVIII a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).

@ Jucatorul etapei a XVIII-a este David Steffel

Jucatorul David Steffel este declarat “Jucatorul etapei a XVIII-a” , in urma prestatiei avute in meciul sustinut de Energia Rovinari pe teren propriu in fata echipei SCM Craiova.  Derby-ul olteniei a avut nevoie de prelungiri pentru a se decide invingatoarea, in cele din urma Energia Rovinari castigand cu 84-79. David Steffel a reusit in 41 de minute sa contabilizeze o eficienta de 36 de unitati, avand  un randament de 0,87. Statistica detaliata a pivotului gorjean cuprinde 26 de puncte, 17 recuperari, 2 interceptii si trei pase decisive.
Tot in etapa a XVIII a, internationalul Titus Nicoara a evoluat 24 de minute in meciul jucat de Gaz Metan Medias in deplasare la BC Mures Targu Mures, timp in care a obinut o eficienta de 20 de unitati si un randament de 0.83. Extrema de forta a lui Gaz Metan Medias a reusit 14 puncte si 10 recuperari.
De asemenea, in jocul dintre campioana U-Mobitelco Cluj-Napoca si CSM Bucuresti , pivotul Zoran Krstanovic a avut o evolutie deosebita, reusind in 37 de minute  25 de puncte, 7 recuperari, 4 pase decisive  si doua interceptii, avand o eficienta de 27 de unitati si un randament de 0,73.

@ Jucatoarea etapei a XVIII-a este Rebecca Diane Tobin

Jucatoarea echipei CSU Alba Iulia,  Rebecca Diane Tobin, este declarata “Jucatoarea etapei a XVIII-a”, dupa meciul castigat pe teren propriu cu scorul 69-54 in fata echipei Nova Vita Targu Mures. Tobin a reusit in 24 de minute sa obtina o eficienta de 24 de unitati si sa contabilizeze 16 puncte, 7 recuperari, 3 interceptii si 3 pase decisive.
O evolutie remarcabila a avut si Stanecia Graham in jocul dintre ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad si CSM Satu Mare. In 32 de minute, Graham si-a ajutat echipa cu 16 puncte,  11 recuperari, 3 pase decisive si 2 interceptii, avand  o eficienta de 20 de unitati si un randament de 0,625.
Tot in etapa a XVIII a, Chevon Keith de la echipa CSM Sportul Stundetesc Bucuresti a obtinut o eficienta de 31 de unitati in 33 de minute de joc, in meciul sustinut pe terenul echipei CSM Oradea.  Jucatoarea americana a mai contabilizat 23 de puncte, 10 recuperari, 4 pase decisive si o interceptie.  CSM Sportul Stundetesc Bucuresti s-a impus cu scorul 99-75.

Parteneri