Gabriela Cursaru si Zoran Krstanovic jucatorii etapei a XIV-a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
@ Jucatorul etapei a XIV-a este Zoran Krstanovic
 
Pivotul Zoran Krstanovic este declarat “Jucatorul etapei a XIV-a” dupa evolutia deosebita pe care a avut-o in meciul castigat de campioana U-Mobitelco BT Cluj-Napoca in fief-ul echipei Dinamo Bucuresti, cu scorul de 94-91. Cu o linie statistica impresionanta, in care a bifat o eficienta de 37 de unitati in 38 de minute de joc, cu un randament de 0,98, Krstanovic a contribuit decisiv la victoria echipei pregatita de Marcel Tenter. Conform datelor oficiale, pivotul clujenilor si-a trecut in cont 35 de puncte, 7 recuperari, o pasa decisiva, un capac si o interceptie, intr-un meci extrem de echilibrat si viu disputat, in care a fost principalul artizan al victoriei.
In cadrul aceleeasi etape, evolutii deosebite au mai avut Goran Martinic (29 eficienta in 34 de minute; randament de 0,85; 29 de puncte), coordonatorul muntenegrean contribuind din plin la succesul obtinut de CSM Bucuresti pe terenul echipei CSU Atlassib Sibiu, cu 100-72, dar si pivotul Virgil Stanescu (23 eficienta in 28 de minute; randament 0,82; 18 puncte si 9 recuperari), providential pentru BC Mures Tg. Mures in disputa cu Energia Rovinari, scor final 84-82.
 
@ Jucatoarea etapei a XIV-a este Gabriela Cursaru
 
Componenta nationalei U20 a Romaniei, Gabriela Cursaru, este declarata “Jucatoarea etapei a XIV-a” dupa ce si-a condus excelent colegele de la Olimpia Brasov in disputa de pe terenul echipei Rapid, castigata de oaspete cu 81-75. Cursaru a stralucit pe teren si si-a depasit toate recordurile personale, inregistrand o linie deosebita, cu o eficienta de 36 de unitati in 40 de minute de joc si un randament de 0,90. In partida din Sala Rapid, Cursaru a adunat 37 de puncte (3x3), 5 recuperari, 7 pase decisive si o interceptie, contribuind decisiv la succesul echipei pregatita de Dan Calancea.
In aceeasi etapa au mai avut evolutii bune americanca Chevon Keith (34 eficienta in 28 de minute; 28 de puncte), in disputa dezechilibrata dintre CSM Sportul Studentesc si Politehnica National Iasi, scor 94-43, dar si Marta Fodor (32 eficienta in 34 de minute; 28 de puncte), in jocul castigat de Universitatea Cluj impotriva echipei Olimpia Bucuresti, cu 71-61. In derby-urile etapei, evolutiile inregistrate au fost sub eficienta si randamentul realizate de Gabriela Cursaru.

Parteneri