Italee Lucas, jucatoarea etapei a V-a din LNBF

Dupa doua sezoane in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", traditia va continua si in editia de campionat 2012-2013. Forul de specialitate din Romania ii va desemna dupa fiecare runda din Liga Nationala pe cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Mentionam ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si mai ales randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
Jucatoarea etapei a V-a din LNBF este Italee Lucas
 
Americanca Italee Malina LUCAS, de la CSM Satu Mare, este declarata “Jucatoarea etapei a V-a” din LNBF, dupa evolutia senzationala din jocul castigat pe teren propriu in dauna echipei CSM Bucuresti Sportul Studentesc, cu scorul de 107-90. Transferata pe ultima suta de metri la echipa pregatita de Dan Fleseriu ca s-o inlocuiasca pe americanca Megan Zullo, Italee Lucas si-a dovedit din plin calitatile si a demonstrat ca a fost o achizitie deosebita, nu numai datorita CV-ului impresionant (a jucat in WNBA la Oklahoma, dar si in campionatele din Croatia si Israel). Timp de 26:33 cat a evoluat impotriva studentelor din Bucuresti, Lucas a adunat o eficienta de 36 de unitati si a stabilit un record la capitolul randament, cu 1,333, avand o linie statistica deosebita: 31 puncte, 2 interceptii, 4 pase decisive si 5 recuperari.
 
In aceeasi etapa, evolutii notabile au avut si Daphnee Eleonora Frieson, de la Universitatea Cluj-Napoca, in jocul castigat in deplasare pe terenul echipei Universitatea CSM Oradea, cu scorul de 79-41 (26:31 – eficienta 28 de unitati, randament 1,037, 17 puncte, 14 recuperari si o interceptie), dar si americanca Chrissy Givens, de la BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad, in disputa castigata pe teren propriu impotriva rivalei CSU Alba Iulia, cu scorul de 74-48 (35:22 – eficienta 27 de unitati, randament 0,771, 20 puncte, 9 recuperari, 4 pase decisive si 4 interceptii).
 
Jucatorul etapei a II-a din LNBM este Darko Balaban
 
Pivotul Darko Balaban, legitimat la BC Mures Tg. Mures, este declarat “jucatorul etapei a doua din LNBM”, in urma evolutiei deosebite pe care a avut-o in jocul pe care echipa sa l-a castigat chiar in fief-ul campioanei en-titre, CSU Ploiesti, in prelungiri, cu scorul de 85-79. Pivotul muresenilor a fost prezent pe parchet timp de 31:53, adunand o eficienta de 29 de unitati si un randament de 0,906, cu o linie statistica impresionanta, in care a stabilit si un record la capitolul recuperari: 13 puncte, 2 interceptii, 19 recuperari (dintre care 7 ofensive).
 
Tot in etapa secunda din LNBM, pivotul Ivan Ivanovic, de la Gaz Metan Medias, a cumulat intr-un timp de 22:33 o eficienta de 24 de unitati, cu un randament de 1,04, dar intr-un joc pe care echipa sa l-a castigat usor in fata gruparii BC Farul Constanta, cu scorul de 95-70. In timpul in care a fost prezent pe teren, Ivanovic a avut o linie statistica deosebita, cu 17 puncte, 8 recuperari, 4 pase decisive si 2 interceptii. O evolutie notabila a avut si Ivan Jelenic, de la BC Timisoara, in jocul pe care banatenii l-au castigat in dauna CSM Bucuresti, cu scorul de 86-68. Jelenic a adunat o eficienta de 21 de unitati intr-un timp de 21:38, cu un randament de 0,954, si o linie statistica deosebita pe aruncarile din actiune: 21 puncte (5-5 la 3 puncte, 3-3 la 2 puncte), o recuperare si un pas decisiv.
 

Parteneri