Jucatorii etapei din Divizia A (M+F)


Asa cum a anuntat la inceputul sezonului baschetbalistic 2010/2011, Federatia Romana de Baschet va desemna “jucatorul etapei” la finalul fiecarei runde, tinandu-se cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrata statistic (randamentul = eficienta/minute jucate).
 
In intrecerea divizionara feminina, “Jucatoarea etapei a douasprezecea” este FLORINA DIACONU. Coordonatoarea de joc a echipei Rapid Bucuresti si a Nationalei Romaniei a avut o statistica impresionanta cu 29 de puncte marcate in 30 de minute de joc si un indice al eficientei de 34 (10-15  la aruncarile de 2 puncte -66.7%; 3-8 la aruncarile de 3 puncte – 37.5%; 6 recuperari; 7 interceptii)in meciul disputat impotriva echipei Politehnica National Iasi.
Echipa Rapid a castigat intalnirea de pe teren propriu cu scorul 80-58.

In aceiasi etapa, o alta componenta a Nationalei Romaniei , Viorela Rus (CSB Teleorman),  a obtinut un indice al eficientei de 32 (25 de puncte marcate, 11 recuperari, in 38 de minute de joc), in partida dintre CSB Teleorman si Olimpia Bucuresti, in timp ce jucatoarea Cristina Ciocan (ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad) a obtinut un indice al eficientei de 24 in 24 de minute de joc, in meciul disputat impotriva echipei Universitatea Cluj.

In intrecerea divizionara masculina, “Jucatorul etapei a douasprezecea” este VIRGIL STANESCU.
Pivotul echipei CSA Steaua Turabo Bucuresti a avut o linie statistica de remarcat, cu 25 de  puncte marcate in 26 de minute de joc si cu un indice al eficientei de 34 (10-14 la aruncarile de 2 puncte – 71,4%; 5-5 la aruncari libere -100%; 11 recuperari, 2 capace). Echipa fostului capitan al tricolorilor a invins pe teren propriu formatia  BCMU Pitesti, cu scorul de 86-69.

De asemenea, internationalul roman Titus Nicoara a avut o evolutie foarte buna, in meciul castigat de formatia sa Gaz Metan Medias, pe teren propriu, impotriva echipei Energia Rovinari, cu scorul 85-69. Extrema de forta a Nationalei Romaniei a reusit in 21 de minute de joc sa bifeze 19 puncte si 10 recuperari, avand un indice al eficientei de 22.

Parteneri