Larisa TOMA si Aleksandar VLAHOVIC, jucatorii etapei

Dupa doua sezoane in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", traditia va continua si in editia de campionat 2012-2013. Forul de specialitate din Romania ii va desemna dupa fiecare runda din Liga Nationala pe cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Mentionam ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si mai ales randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).

Jucatorul etapei a XII-a din LNBM este Aleksandar VLAHOVIC
 
Coordonatorul de jocALEKSANDAR VLAHOVIC, de la CSU Ploiesti, este declarat “Jucatorul etapei a XII-a din LNBM” ca urmare a evolutiei sale deosebite din jocul castigat pe terenul echipei SCM U Craiova, cu scorul de 116-92. Baschetbalistul de origine sarba a avut o contributie deosebita la succesul echipei sale, realizand in 30 de minute de joc o eficienta de 29 de unitati, cu un randament de 0,966 si o linie statistica in care si-a trecut in cont 30 de puncte (5x3), 3 recuperari si 6 pase decisive.
In acelasi joc si extrema de forta Catalin Burlacu a avut o prestatie foarte buna, fostul international adunand in 28:34 o eficienta de 27 de unitati, cu un randament de 0,931 si o statistica in care a bifat si un double-double: 16 puncte, 10 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie, 2 capace.
Tot in etapa a XII-a din LNBM, cea mai mare eficienta a inregistrat-o Louis Darby Jr (37:19 –  eficienta de 39 de unitati; randament 1,054; 31 puncte, 10 recuperari, 3 pase decisive, 2 interceptii), de la Energia Rovinari, dar echipa sa a cedat pe teren propriu in fata U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, cu 73-80. In acelasi meci, de la invingatori s-a remarcat Hristo Nikolov, care a cumulat in 33:46 o eficienta de 27 de unitati, cu un randament de 0,794 si o statistica deosebita: 19 puncte, 9 recuperari, 5 pase decisive si 2 interceptii.
 
Jucatoarea etapei a XIV-a este Larisa TOMA
 
Pivotul LARISA TOMA, de la SCM U Craiova, este declarata “Jucatoarea etapei a XIV-a din LNBF”, in urma prestatiei senzationale din jocul castigat in prelungiri impotriva Nova Vita Tg. Mures, cu scorul de 70-60. Fostul pivot al nationalei Romaniei a contribuit decisiv la victoria echipei sale, reusind in 45 de minute de joc sa adune o eficienta de 39 de unitati, cu un randament de 0,866 si o linie statistica fabuloasa: 20 puncte, 21 recuperari, 2 interceptii, 6 capace. Astfel, Larisa Toma obtine pentru a doua oara in acest sezon distinctia de "Jucatoarea etapei in LNBF", dupa cea castigata in urma cu doar trei runde.
Tot in etapa a XIV-a, o evolutie foarte buna, dar intr-un joc dezechilibrat valoric, a mai avut si Dara Kovacevic (20:00 – eficienta de 27 de unitati; randament 1,350; 18 puncte, 5 recuperari, 4 pase decisive, 2 interceptii, 1 capac), de la CSM Satu Mare, in jocul castigat la pas in fata echipei Rapid, cu scorul de 105-52.   

Parteneri