Marko Derasimovic si Shanika Freeman, jucatorii etapei

Dupa doua sezoane in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", traditia va continua si in editia de campionat 2012-2013. Forul de specialitate din Romania ii va desemna dupa fiecare runda din Liga Nationala pe cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Mentionam ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si mai ales randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).



@ Jucatorul etapei I din LNBM este Marko DERASIMOVIC

Sarbul Marko DERASIMOVIC, dela BC Timisoara este declarat "jucatorul etapei" inaugurale din Liga Nationala de Baschet Masculin (LNBM), in urma evolutiei remarcabile din partida pe care echipa lui a castigat-o in deplasare cu BC Mures Tg Mures, cu 85-72. In cele 21:37 minute petrecute pe teren, Marko DERASIMOVIC a avut o eficienta de 24 de unitati (randament 1,12), reusind 20 de puncte, 2 recuperari si 2 pase decisive.

In aceeasi etapa din LNBM, evolutii remarcabile au avut: Deven MITCHELL (Gaz Metan Medias), care a avut o eficienta de 29 de unitati in 28:21 minute (randament 1,02), inscriind 29 de puncte; Vladimir TICA (CSU Ploiesti) - eficienta 23 in 25:34 minute (randament 0,90), reusind 25 de puncte si 4 recuperari; Derek Steven WRIGHT JR (U-Mobitelco BT Cluj Napoca) - eficienta 30 in 35:36 minute (randament 0.85), cu 15 puncte, 13 recuperari.

@ Jucatoarea etapei a III-a din LNBF este Shanika FREEMAN

Americanca Shanika FREEMAN, de la CSM Satu Mare, este declarata “Jucatoarea etapei a III-a” , in urma evolutiei deosebite pe care a avut-o in disputa cu Nova Vita Targu Mures, scor 78-55. In cele 32 minute petrecute pe teren, Shanika FREEMAN a contabilizat o eficienta de 24 de unitati (randament – 0.75), dupa ce a adunat urmatoarea linie statistica: 17 puncte, 8 recuperari si 3 pase decisive. In aceste conditii, FRB o declara “jucatoarea etapei a III-a” din Liga Nationala de Baschet Feminin (LNBF).

In aceeasi etapa a LNBF, au mai fost inregistrate cateva date statistice deosebite in unor jucatoare, insa in meciuri cu un grad de dificultate scazut: Tabytha Donne WAMPLER (ACS Sepsi SIC) – care a contabilizat in 22 de minute de joc o eficienta de 31 de unitati, cu 21 puncte marcate, 6 recuperari;  Melanie THORNTON (Olimpia Brasov) – care a adunat in 40 de minute petrecute pe parchet o eficienta de 27 de unitati, cu 24 de puncte marcate si 13 recuperari; Zorica MITOV (SCM Craiova) – care a totalizat in 34 de minute de joc o eficienta de 23 de unitati, cu 16 puncte marcate; Jillian Latrice ROBBINS (CSM Targoviste) – care a avut in 34 de minute o eficienta de 21 de unitati, cu 13 puncte marcate si 15 recuperari.

 

Parteneri