Foto

Romani in campionatele lumii

Usor-usor "alb-verzii" de la Benetton Treviso incep sa il integreze perfect in joc pe internationalul roman Vlad Moldovenu. In etapa a zecea a campionatului din Peninsula, disputata ieri seara, capitanul nationalei universitare a Romaniei si-a tras echipa dupa el in victoria obtinuta pe teren propriu cu scorul 93-79 impotriva formatiei Acea Roma.

Aruncat in lupta ca titular de catre antrenorul Sasha Djordjevic, extrema lui Benetton a intrat rapid in joc si si-a rasplatit cu o evolutie entuziasmanta increderea tehnicianului sarb. 20 de puncte au venit pe mana de aur a internationalului roman, Moldoveanu contabilizand si niste procentaje de exceptie: 3-5 la aruncarile de doua puncte, 3-4 la aruncarile de trei puncte, 5-5 la aruncarile libere. In plus, "superstarul" roman, asa cum l-au alintat imediat dupa meci suporterii, a mai reusit 4 recuperari si un capac, avand un indice de eficienta de 26 de unitati.
De mentionat ca Vlad Moldoveanu a evoluat 32 de minute pentru invingatori si a fost cel mai bun marcator al lui Benetton.

Urmatoarea partida pentru internationalul roman va avea loc marti, in EuroCup, impotriva puternicei echipe germane Bayern Munchen.

Foto: Benetton Treviso


**********************************************************************************

Duel inedit in prima liga feminina italiana, acolo unde s-au intalnit ocupanta ultimului loc, Basket Alcamo, si liderul Cras Taranto. Meciul a avut o semnificatie aparte pentru iubitorii baschetului din Romania, pentru ca pe teren au evoluat, ca adversare, doua prietene inca de pe vremea cand erau colege la echipa nationala de senioare: Andra Mandache (de la gazde) si Florina Pascalau (Cras Taranto). Andra a inscris 13 puncte, iar Florina - numai 3, dar castig de cauza a avut echipa din Alcamo, care s-a impus cu 71-44.

Tot in Italia, dar in liga secunda, Elisabeth Pavel a evoluat foarte bine pentru Saces Dike Napoli, inscriind 19 puncte, insuficiente insa pentru ca gazdele sa depaseasca pe Free Woman Ancona, care s-a impus cu 64-56.

In prima liga franceza, Gabriela Marginean a inceput ca rezerva meciul din deplasare cu Mondeville. Romanca a bifat 18 minute pentru Arras, timp in care a inscris 7 puncte, insa echipa a pierdut cu 66-73.

Peste Ocean, in campionatul universitar NCAA, Cristina Bigica a reusit 2 puncte pentru Marquette Golden Eagles, in victoria 93-44 contra fetelor de la Iona College Gaels.

In aceeasi competitie, Alexandra Ionescu a bifat 4 minute pentru Minnesota Golden Gophers in victoria 75-46 din fata celor de la Alcorn State.

Parteneri