Shanika Freeman jucatoarea etapei XXVI

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
 
@ Jucatorul etapei a XXIV este Porter Troupe

 
Porter Troupe, extrema echipei Energia Rovinari ,  este declarat “Jucatorul etapei a XXIV-a”  in urma victoriei gorjenilor in fata campioanei Romaniei, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca.  In 35 de minute, jucatorul de peste Ocean a realizat o statistica personala deosebita care include 18 puncte (4X3),  7 recuperari, 7 pase decisive si 2 interceptii, avand o eficienta de 31 de unitati si un randament de 0,88. Porter Troupe a fost “argintul viu” al echipei, conducandu-si colegii spre al 12-lea succes stagional.
Tot in etapa a XXIV-a, Miladin Pekovic, jucatorul echipei BC Mures Targu Mures, a inregistrat o statistica deosebita in disputa cu Dinamo Bucuresti.  Jucatorul sarb a reusit 21 de puncte, 6 recuperari si 7 pase decisive, avand o eficienta de 31 de unitati si un randament de 1.03. BC Mures a trecut pe teren propriu de Dinamo Bucuresti cu scorul 92-63.

 
@ Jucatoarea etapei a XXVI este  Shanika Freeman

Shanika Freeman, jucatoarea echipei CSM Satu Mare, este desemnata  “Jucatoarea etapei a XXVI -a”, dupa evolutia deosebita din meciul castigat pe teren propriu in fata echipei Nova Vita Targu Mures.  Sportiva din Statele Unite a evoluat  36 de minute pentru gruparea antrenata de Dan Fleseriu si a reusit 23 de puncte, 7 recuperari, o pasa decisiva si doua interceptii, avand o eficienta de 28 de unitati si un randament de 0,77. Echipa sa a castigat disputa cu Nova Vita, cu scorul 67-64.

Parteneri