Shanika Freeman si Slobodan Popovic, jucatorii etapei

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
 
@ Jucatorul etapei a XXIII este Slobodan Popovic
 
Slobodan Popovic, extrema echipei BCM U Pitesti,  este declarat “Jucatorul etapei a XXIII-a”  in urma statisticii deosebite obtinute ieri seara in meciul cu U-Mobitelco BT Cluj-Napoca.  In 34 de minute, jucatorul sarb a reusit  22 de puncte (3X3), 11 recuperari, 2 pase decisive si 2 interceptii, acumuland o eficienta de 28 de unitati si un randament de 0.82.

In cadrul aceluiasi joc, Damien Kinloch, echipierul lui Slobodan Popovic , a reusit o evolutie foarte buna, avand o eficienta de 28 de unitati in 36 de minute de joc, cu 19 puncte si 12 recuperari. Cei doi jucatori s-au dovedit a fi decisivi  in victoria obtinuta in fief-ul campioanei, oferind un cadou frumos antrenorului Tudor Costescu, aniversatul gruparii argesene.

De asemenea, in etapa a XXIII-a,  internationalul  Catalin Burlacu a impresionat, capitanul ploiestenilor tragand echipa dupa el in derby-ul cu Gaz Metan Medias. “Decarul” echipei antrenate de Vladimir Arnautovic a reusit 19 puncte (4X3), 7 recuperari si trei pase decisive, avand o eficienta de 24 de unitati si un randament de 0.77. Prahovenii au trecut cu 75-72 de Gaz Metan Medias.  


@ Jucatoarea etapei a XXIV este  Shanika Freeman

Shanika Freeman, jucatoarea echipei  CSM Satu Mare, este desemnata  “Jucatoarea etapei a XXIV -a”, dupa evolutia deosebita din meciul castigat pe teren propriu de satmarence in fata echipei CSM Sportul Studentesc cu scorul 94-80. Sportiva originara din Statele Unite a evoluat 22 de minute pentru gruparea antrenata de Dan Fleseriu si a contabilizat o eficienta de 27 de unitati, avand un randament de 1,22. Statistica detalita a jucatoarei de peste Ocean cuprinde 18 puncte, 10 recuperari , 2 pase decisive si 2 capace.

In cadrul aceleiasi etape, Monique Coker, jucatoarea echipei CSM Targoviste, a reusit in 21 de minute sa stabileasca un “double-double”, in meciul castigat pe teren propriu cu Danzio Timisoara.  Coker a contabilizat 15 puncte si 11 recuperari, avand o eficienta de 17 unitati si un randament de 0.80.

CSM Targoviste s-a impus la final cu scorul 72-51.

De asemena, Nadia Parker, componenta formatiei CSU Alba-Iulia, a inregistrat o statistica impresionanta in meciul castigat pe terenul echipei Olimpia Brasov. In 20 de minute, Parker a izbutit  17 puncte si 11 recuperari, avand o eficienta de 24 de unitati si un randament de 1,2.

Tot in etapa a 24 a, dar intr-un meci dezechilibrat valoric,  Maja Vucurovic (CSBT Alexandria)  a avut o prestatie  remarcabila in partida cu Universitatea Cluj-Napoca. In 24 de minute, Vucurovic a stabilit o eficienta de 30 de unitati si un randament de 1.25. CSBT Alexandria s-a impus cu scorul 89-40.
 

Parteneri