Foto

Stanecia Graham si Porter Troupe, jucatorii etapei

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
 
@ Jucatorul etapei a XXIV este Porter Troupe
 
Porter Troupe, extrema echipei Energia Rovinari ,  este declarat “Jucatorul etapei a XXIV-a”  in urma victoriei gorjenilor in fata campioanei Romaniei, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca.  In 35 de minute, jucatorul de peste Ocean a realizat o statistica personala deosebita care include 18 puncte (4X3),  7 recuperari, 7 pase decisive si 2 interceptii, avand o eficienta de 31 de unitati si un randament de 0,88. Porter Troupe a fost “argintul viu” al echipei, conducandu-si colegii spre al 12-lea succes stagional.
Tot in etapa a XXIV-a, Miladin Pekovic, jucatorul echipei BC Mures Targu Mures, a inregistrat o statistica deosebita in disputa cu Dinamo Bucuresti.  Jucatorul sarb a reusit 21 de puncte, 6 recuperari si 7 pase decisive, avand o eficienta de 31 de unitati si un randament de 1.03. BC Mures a trecut pe teren propriu de Dinamo Bucuresti cu scorul 92-63.
 
@ Jucatoarea etapei a XXV este  Stanecia Graham


Stanecia Graham, jucatoarea echipei ICIM Univesitatea Vasile Goldis Arad, este desemnata  “Jucatoarea etapei a XXV -a”, dupa evolutia deosebita din meciul castigat in deplasarea de la Alba Iulia. Sportiva din Statele Unite a evoluat  34 de minute pentru gruparea antrenata de Dan Moraru si a contabilizat o eficienta de 29 de unitati, avand un randament de 0,85. Statistica detalita a jucatoarei de peste Ocean cuprinde 25 de puncte, 14 recuperari , 3 pase decisive si 5 interceptii.
In alta partida importanta  a etapei XXV, Chrissy Givens,  jucatoarea echipei CSM Targoviste, a reusit in 31 de minute sa stabileasca   o eficienta de 26 de unitati, contabilizand 25 de puncte si 7 recuperari, , in meciul castigat pe terenul echipei Nova Vita Targu Mures cu scorul 87-75.
De asemenea,  internationala Claudia Pop a avut o evolutie deosebita in meciul sustinut de  CSM Satu Mare pe terenul echipei BCM Danzio Timisoara. In 36 de minute de joc,  jucatoarea echipei din Satu Mare a reusit 24 de puncte si 7 recuperari, avand o eficienta de 25 de unitati.



Parteneri