Titus Nicoara jucatorul etapei XXII

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
@ Jucatorul etapei a XXII-a este Titus Nicoara
 
Internationalul Titus Nicoara, extrema de forta a echipei Gaz Metan Medias,  este declarat “Jucatorul etapei a XXII-a” dupa evolutia deosebita in care a  reusit un “double-double” in meciul castigat pe teren propriu cu echipa CSU Atlassib Sibiu, cu scorul 102-94. In 24 de minute petrecute pe parchet, Titus Nicoara a reuist 15 puncte, 10 recuperari si o pasa decisiva, avand o eficienta de 22 de unitati si un randament de 0,91.

In alt derby al etapei, CSM Bucuresti s-a impus pe terenul proaspetei castigatoare a Cupei Romaniei, BCM U Pitesti, cu scorul 84-77, Garry Gallimore avand un aport decisiv in victoria echipei din Bucuresti. In 39 de minute, Gallimore a reusit 28 de puncte, 7 recuperari si 7 pase decisive, avand o eficienta de 31 de unitati si un randament de 0,79.

Catalin Burlacu, Virgil Stanescu si Zoran Krstanovic au avut de-asemenea prestatii solide in meciurile castigate de Ploiesti, Mures si Cluj.  Burlacu a avut o eficienta de 27 de unitati, Virgil Stanescu a contabilizat o eficienta de 28 de unitati, in timp ce Zoran Krastanovic a acumul o efiecienta de 37 de unitati.

@ Jucatoarea etapei a XXIII este Cristina Ciocan

Internationala Cristina Ciocan, jucatoarea echipei CSM Targoviste, este desemnata  “Jucatoarea etapei a XXIII -a”, dupa evolutia deosebita din meciul castigat pe terenul echipei CSM Sportul Studentesc Bucuresti. Cristina Ciocan a evoluat 23 de minute pentru echipa pregatita de Florin Nini si a reusit 9 puncte, 6 recuperari, 12 pase decisive, 3 interceptii si 2 capace, avand o eficienta de 26 de unitati si un randament de 1.13.
 
In cadrul aceluiasi meci, castigat de CSM Targoviste in fata echipei CSM Bucuresti cu scorul 100-66, Chrissy Givens  a izbutit 23 de puncte si 6 recuperari, avand o statistica de 32 de unitati si un indice de 1.06.
 
Tot in etapa a 23 a s-au remarcat si jucatoarele Shanika Freeman (CSM Satu Mare) si Nadia Parker (Alba-Iulia). Freeman a reusit o eficienta de 40 de unitati in 28 de minute, in vreme ce jucatoarea echipei din Alba-Iulia a avut o eficienta de 30 de unitati in 20 de minute petrecute pe parchet.

Parteneri