Titus Nicoara si Larisa Toma, jucatorii etapei 22

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
@ Jucatorul etapei a XXII-a este Titus Nicoara
 
Internationalul Titus Nicoara, extrema de forta a echipei Gaz Metan Medias,  este declarat “Jucatorul etapei a XXII-a” dupa evolutia deosebita in care a  reusit un “double-double” in meciul castigat pe teren propriu cu echipa CSU Atlassib Sibiu, cu scorul 102-94. In 24 de minute petrecute pe parchet, Titus Nicoara a reuist 15 puncte, 10 recuperari si o pasa decisiva, avand o eficienta de 22 de unitati si un randament de 0,91.

In alt derby al etapei, CSM Bucuresti s-a impus pe terenul proaspetei castigatoare a Cupei Romaniei, BCM U Pitesti, cu scorul 84-77, Garry Gallimore avand un aport decisiv in victoria echipei din Bucuresti. In 39 de minute, Gallimore a reusit 28 de puncte, 7 recuperari si 7 pase decisive, avand o eficienta de 31 de unitati si un randament de 0,79.

Catalin Burlacu, Virgil Stanescu si Zoran Krstanovic au avut de-asemenea prestatii solide in meciurile castigate de Ploiesti, Mures si Cluj.  Burlacu a avut o eficienta de 27 de unitati, Virgil Stanescu a contabilizat o eficienta de 28 de unitati, in timp ce Zoran Krastanovic a acumul o efiecienta de 37 de unitati.

@ Jucatoarea etapei a XXII este  Larisa Toma

Internationala Larisa Toma, jucatoarea echipei BC ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad, este desemnata  “Jucatoarea etapei a XXII -a”, dupa evolutia din meciul castigat pe teren propriu in compania echipei Nova Vita Targu Mures.
Intr-un duel extrem de disputat, care a avut nevoie de o repriza de prelungiri pentru a decide invigatoarea, Larisa Toma a evoluat 44 de minute si a contribuit la victoria echipei din Arad cu 11 puncte, 13 recuperari,  o pasa decisiva si 3 capace, avand o eficienta de 23 de unitati.
ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad s-a impus cu scorul 60-55.
 

Parteneri