Veronica Hicks si Dominique Archie, jucatorii etapei a XIII a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
* Jucatorul etapei a XIII-a din Divizia A, sezonul 2011/2012, este Dominique Archie

 Americanul Dominique Archie, component al echipei BC Timisoara,  este desemnat  “Jucatorul etapei”, dupa ce si-a condus colegii spre victorie in meciul disputat sambata seara in fata rivalilor de la CSU Atlassib Sibiu. Extrema banatenilor a avut o evolutie remarcabila in cele 40 de minute petrecute pe parchet, Archie reusind sa contabilizeze 28 de puncte si 10 recuperari, avand un indice de eficienta de 34 de unitati (randament 0,85). Statistica detaliata a americanului cuprinde:   7-9 la aruncarile de 2 puncte – 78%; 2-4 la aruncarile de 3 puncte – 50%; 8-10 la aruncarile libere – 80%; 10 recuperari, 2 pase decisive, o interceptie. Formatia BC Timisoara s-a impus cu scorul 101-97 si a revenit in fotoliu de lider, chiar in locul celor de la CSU Atlassib Sibiu.  
In cadrul aceleeasi etape,o  evolutie deosebita a mai avut si Ivan Ivanovic, pivotul formatiei Gaz Metan Medias, in meciul disputat pe terenul echipei CS Otopeni si castigat de oaspeti cu scorul 88-69. “Decarul” mediesenilor a avut o eficienta de 35 de unitati in 34 de minute de joc si un randament de  1,02 , insa meciul dintre CS Otopeni si Gaz Metan Medias a fost cotat mai slab decat derby-ul de la Timisoara.
Tot in etapa a 13 si jucatorul Raymond Kramer de la CSS Giurgiu a reusit o eficienta de 35 de unitati (29 de puncte, 5-8 la aruncarile de trei puncte) in meciul castigat pe teren propriu cu scorul 92-47, in fata echipei Politehnica CSS Unirea Iasi.

Mentionam ca ultimul meci al etapei a 13 - a dintre CSM Oradea si BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc va avea loc luni seara. In cazul in care va fi inregistrata o evolutie senzationala, vom actualiza rubrica.
 
* Jucatoarea etapei a XIII-a din Divizia A, sezonul 2011/2012, este  Veronica Tatiana Hicks

Jucatoarea echipei Nova Vita Targu Mures, americanca Veronica Hicks, este desemnata ca “Jucatoarea etapei”, dupa evolutia deosebita din meciul castigat de muresence pe teren propriu cu scorul 85-64, impotriva echipei CSM Sportul Studentesc Bucuresti.
Hicks a contabilizat o eficienta de 37 de unitati in 38 de minute de joc, cu un randament de 0,97, avand o contributie decisiva la victoria echipei sale printr-o linie statistica deosebita:  31 de puncte, 5 recuperari, 3 pase decisive, 7 interceptie si un capac.

Totodata, in cadrul aceleiasi etape evolutii deosebite au mai avut si jucatoarele Marija Prlja (22 puncte, 6 pase decisive) si Natasha Kay Graboski (15 puncte, 4 recuperari, 4 pase decisive) de la CSB Teleorman Alexandria, care a castigat in fieful echipei BCM Danzio Timisoara cu scorul 67-66, dar si Chrissy Givens (9 puncte, 10 recuperari si 8 pase decisive), Florina Diaconu (12 puncte, 9 pase decisive) si Cristina Ciocan (16 puncte, 3 recuperari si 3 pase decisive).

 

Parteneri