Virgil Stanescu si Carla Bartee, jucatorii etapei 27

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).


@ Jucatorul etapei a XXVII este VIRGIL STANESCU


Internationalul Virgil Stanescu,  este declarat “Jucatorul etapei a XXVII-a” , in urma evolutiei deosebite din meciul cu BCM U Pitesti, de pe terenul argesenilor. Pivotul nascut in Bucuresti a avut o evolutie impresionanta, reusind in 33 de minute sa inregistreze o eficienta de 44 de unitati si un randament de 1.33. Statistica detaliata a lui Virgil Stanescu mai cuprinde 28 de puncte, 15 recuperari si 5 pase decisive. “Tigrii” s-au impus in fata echipei din Trivale cu scorul 84-78.
In aceeasi etapa, Vladimir Tica, jucatorul echipei CSU Ploiesti a avut o evolutie remarcabila, reusind in 32 de minute sa obtina o eficienta de 32 de unitati, in meciul de pe teren propriu cu CSU Atlassib Sibiu. Pivotul prahovenilor a contabilizat 24 de puncte, 12 recuperari, 2 pase decisive si un capac.
De asemenea, americanul Kyndall Dykes, extrema echipei U-Mobitelco Cluj-Napoca, a avut o evolutie deosebita in meciul cu Perla Harghitei Miercurea-Ciuc. Dykes a bifat 34 de minute, timp in care a reusit sa acumuleze o eficienta de 42 de unitati si un randament de 1.23, trecandu-si in cont 36 de puncte, 5 recuperari, 3 pase decisive, 5 interceptii si 2 capace. U-Mobitelco s-a impus cu 92-78.

@ Jucatoarea etapei a XXVII este  CARLA DONETTE  BARTEE


Carla Donette Bartee, jucatoarea echipei CSM Craiova este desemnata  “Jucatoarea etapei a XXVII -a”, dupa evolutia din meciul castigat pe teren propriu in fata echipei Rapid Bucuresti.
 Sportiva din Statele Unite a evoluat  29 de minute pentru gruparea din Banie si a reusit 24 de puncte, 15 recuperari si 4  pase decisive, avand o eficienta de 37 de unitati si un randament de 1,27. Echipa sa a castigat confruntarea cu echipa feroviara cu 108-65.

Parteneri