Darko Balaban, jucatorul etapei a doua din LNBM

Dupa doua sezoane in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", traditia va continua si in editia de campionat 2012-2013. Forul de specialitate din Romania ii va desemna dupa fiecare runda din Liga Nationala pe cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Mentionam ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si mai ales randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
@ Jucatorul etapei a II-a din LNBM este Darko Balaban
 
Pivotul Darko BALABAN, legitimat la BC Mures Tg. Mures, este declarat “jucatorul etapei a doua din LNBM”, in urma evolutiei deosebite pe care a avut-o in jocul pe care echipa sa l-a castigat chiar in fief-ul campioanei en-titre, CSU Ploiesti, in prelungiri, cu scorul de 85-79. Pivotul muresenilor a fost prezent pe parchet timp de 31:53, adunand o eficienta de 29 de unitati si un randament de 0,906, cu o linie statistica impresionanta, in care a stabilit si un record la capitolul recuperari: 13 puncte, 2 interceptii, 19 recuperari (dintre care 7 ofensive).
 
Tot in etapa secunda din LNBM, pivotul Ivan Ivanovic, de la Gaz Metan Medias, a cumulat intr-un timp de 22:33 o eficienta de 24 de unitati, cu un randament de 1,04, dar intr-un joc pe care echipa sa l-a castigat usor in fata gruparii BC Farul Constanta, cu scorul de 95-70. In timpul in care a fost prezent pe teren, Ivanovic a avut o linie statistica deosebita, cu 17 puncte, 8 recuperari, 4 pase decisive si 2 interceptii. O evolutie notabila a avut si Ivan Jelenic, de la BC Timisoara, in jocul pe care banatenii l-au castigat in dauna CSM Bucuresti, cu scorul de 86-68. Jelenic a adunat o eficienta de 21 de unitati intr-un timp de 21:38, cu un randament de 0,954, si o linie statistica deosebita pe aruncarile din actiune: 21 puncte (5-5 la 3 puncte, 3-3 la 2 puncte), o recuperare si un pas decisiv.

@ Jucatoarea etapei a III-a din LNBF este Shanika FREEMAN

Americanca Shanika FREEMAN, de la CSM Satu Mare, este declarata “Jucatoarea etapei a III-a” , in urma evolutiei deosebite pe care a avut-o in disputa cu Nova Vita Targu Mures, scor 78-55. In cele 32 minute petrecute pe teren, Shanika FREEMAN a contabilizat o eficienta de 24 de unitati (randament – 0.75), dupa ce a adunat urmatoarea linie statistica: 17 puncte, 8 recuperari si 3 pase decisive. In aceste conditii, FRB o declara “jucatoarea etapei a III-a” din Liga Nationala de Baschet Feminin (LNBF).

In aceeasi etapa a LNBF, au mai fost inregistrate cateva date statistice deosebite in unor jucatoare, insa in meciuri cu un grad de dificultate scazut: Tabytha Donne WAMPLER (ACS Sepsi SIC) – care a contabilizat in 22 de minute de joc o eficienta de 31 de unitati, cu 21 puncte marcate, 6 recuperari;  Melanie THORNTON (Olimpia Brasov) – care a adunat in 40 de minute petrecute pe parchet o eficienta de 27 de unitati, cu 24 de puncte marcate si 13 recuperari; Zorica MITOV (SCM Craiova) – care a totalizat in 34 de minute de joc o eficienta de 23 de unitati, cu 16 puncte marcate; Jillian Latrice ROBBINS (CSM Targoviste) – care a avut in 34 de minute o eficienta de 21 de unitati, cu 13 puncte marcate si 15 recuperari.

Parteneri