Jaytonah Wisseh si Gaati Werema, jucatorii etapei a IV-a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).


@ In etapa a patra a sezonului 2011-2012, din Divizia A, masculin, "Jucatorul etapei" este Jaytonah Nyankun Wisseh

 
Jucatorul echipei CSU Atlassib Sibiu, Jaytonah Nyankun Wisseh, si-a condus coechipierii spre victorie pe terenul rivalei BCM U Pitesti, reusind sa contabilizeze un indice de eficienta de 34 in 38 de minute jucate. Astfel, cu un randament de 0,89 si o linie statistica impresionanta, in care si-a trecut in cont 36 de puncte (7-12 la doua puncte, 1-4 la trei puncte si 19-20 la aruncari libere), 4 recuperari, 4 pase decisive si 8 interceptii, Wisseh a fost principalul artizan al victoriei obtinute de CSU Atlassib Sibiu la Pitesti, cu 99-90, si este declarat “Jucatorul etapei a IV-a”.
In cadrul aceleiasi etape, evolutii deosebite au mai avut Brandon Fields (Energia Rovinari), care si-a trecut in cont un indice de eficienta de 31 in 38 de minute jucate (0,81 randament), precum si Branko Ciuc (BC Timisoara), cu un indice de eficienta de 29 in 35 de minute jucate (0,83 randament). De mentionat ca dinamovistul Allen Durham continua sa impresioneze cu seria de “double-double”, reusind la Rovinari sa-si treaca din nou in cont 24 de puncte si 20 de recuperari!
De mentionat ca din aceasta etapa mai sunt de disputat BC Mures Tg. Mures vs. U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (se joaca in 02.11.2011) si CSS Giurgiu vs. CSU Ploiesti, iar in cazul unei evolutii de exceptie, care sa depaseasca indicii realizati de Jaytonah Nyankun Wisseh, va intervini o modificare in stabilirea “Jucatorului etapei a IV-a”.
   
@ In etapa a patra a sezonului 2011-2012, din Divizia A, feminin, "Jucatoarea etapei" este Gaati Werema
 
Jucatoarea echipei CSM Sportul Studentesc Bucuresti, Gaati Werema, a contribuit din plin la victoria obtinuta in fief-ul gruparii Olimpia Brasov, cu 77-68, avand o evolutie de exceptie, cu un indice de eficienta de 37 in 32 de minute de joc. Astfel, cu un randament de 1,15 si cu o linie statistica deosebita, in care a contabilizat 30 de puncte (7-10 la doua puncte, 4-6 la trei puncte si 4-4 la aruncari libere), 7 recuperari, 4 pase decisive si 5 interceptii, Werema este declarata “Jucatoarea etapei a IV-a”.
In aceeasi runda, o evolutie deosebita a mai avut Chrissy Givens (CSM Targoviste), care a bifat un randament fabulos, de 1,6 (indice de eficienta 37 in 23 de minute), dar intr-un meci dezechilibrat valoric, in care echipa pregatita de Florin Nini s-a impus la Sf. Gheorghe, cu 127-48. Un randament bun, de 1,22, a mai avut si Corina Morosan (BC Danzio Timisoara), intr-un meci castigat pe terenul CSM Oradea, cu 84-44.
De mentionat ca din aceasta etapa mai este de disputat Rapid vs. CSM Satu Mare, in 27.10.2011, iar in cazul unei evolutii de exceptie, care sa depaseasca indicii realizati de Gaati Werema, va intervini o modificare in stabilirea “Jucatoarei etapei a IV-a”.

Parteneri