Olga Cazac, jucatoarea etapei a VIII a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).


@ In etapa a opta a sezonului 2011-2012, din Divizia A, feminin, "Jucatoarea etapei" este OLGA CAZAC
 
Jucatoarea echipei Olimpia Brasov,Olga Caza, a avut o statistica impresionanta in meciul disputat ieri pe teren propriu, impotriva formatiei Olimpia Bucuresti, castigat de gazde cu scorul 91-56. Olga Cazac a contribuit din plin la victoria obtinuta pe terenpropriu, reusind un indice de eficienta de 43 de unitati si un randament de 1.59. In 27 de minute petrecute pe parchet, Olga Cazac a contabilizat 34 de puncte, 9 recuperari si 4 interceptii. Statistica detaliata cuprinde:  6-7 la aruncarile de doua puncte – 86%;  4-5 la aruncarile de trei puncte - 80%; 10 -11 la aruncarile libere - 91%; 9 recuperari, o pasa decisiva, patru interceptii.


@ In etapa a saptea a sezonului 2011-2012, din Divizia A, masculin, "Jucatorul etapei" este JUJUAN COOLEY.
 
Coordonatorul de joc al echipei BC Mures Targu Mures, Jujuan Cooley, a avut o statistica impresionanta in meciul disputat in Banie, impotriva echipei SCM Craiova, castigat de oaspeti in extremis, cu scorul 97-94, reusind o eficienta de 42 de unitati si un randament de 1.05.
In 40 de minute petrecute pe parchet, Jujuan Cooley a mai contabilizat 31 de puncte si 14 pase decisive, stabilind un record in acest sezon al “assisturilor” dintr-un meci din prima liga.
Statistica detaliata a lui Jujuan Cooley cuprinde:   31 de puncte  (6-6 la doua puncte – 100%, 5-10 la trei puncte- 50%, 4-5 la aruncari libere – 80%), 5 recuperari, 14 pase decisive si trei interceptii.

La mare batalie cu Jujuan Cooley pentru desemnarea jucatorului etapei s-a aflat si extrema mediesenilor, Devon Mitchell. “Cinciarul” echipei Gaz Metan Medias  a avut o evolutie fabuloasa in meciul din deplasare cu CSU Atlassib Sibiu, contribuind din plin la victoria “Gazului”. Mitchell a reusit in 40 de minute 36 de puncte si o eficienta de 40 de unitati, randament 1.

Tot in etapa a saptea, Goran Martinic, conducatorul de joc al echipei CSM Bucuresti, a fost principalul marcator al meciului cu BCM U Pitesti , castigat de gazde cu 82-70. Muntenegreanul a contabilizat un indice al eficientei de 39 de unitati in 34 de minute de joc, cu 33 de puncte marcate. Insa meciul dintre CSM Bucuresti si BCM U Pitesti nu a fost la fel cotat ca valoare, in comparatie cu SCM Craiova vs. BC Mures Targu Mures si CSU Atlassib Sibiu vs. Gaz Metan Medias.
 

Parteneri