Foto

CSM CSU Oradea a castigat medaliile de bronz in LNBM, editia 2016-2017

Campioana sezonului trecut, CSM CSU Oradea, a reusit, miercuri seara, sa se impuna chiar in fief-ul BC CSU Sibiu in meciul decisiv al finalei mici din Liga Nationala de Baschet Masculin, editia 2016-2017, astfel ca baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim au intrat in posesia medaliilor de bronz.

La capatul unor dispute captivante, derulate intr-o atmosfera de vis realizata de un public avid de baschet ce a umplut pana la refuz atat tribunele Salii Sporturilor “Transilvania”, cat si pe cele ale Salii Sporturilor “Antonio Alexe”, CSM CSU Oradea a reusit sa inchida finala mica a LNBM, impunandu-se in fata BC CSU Sibiu, cu scorul general de 2-1. Dupa ce in primele doua confruntari combatantele si-au materializat pe rand avantajul terenului propriu, BC CSU Sibiu impunandu-se in primul meci, cu scorul de 69-63, pentru ca in a doua partida CSM CSU Oradea sa castige, cu scorul de 70-66, a urmat, miercuri seara, o intalnire decisiva in Sala Sporturilor “Transilvania”, o arena care a fost neincapatoare pentru asistenta numeroasa venita sa-si sustina favoritii. Cu o miza uriasa pentru ambele echipe, BC CSU Sibiu venind dupa un sezon foarte bun, in care a reusit sa incheie “regularul” pe locul secund, iar CSM CSU Oradea incheia un an competitional in care a excelat in cupele europene, intalnirea decisiva a fost plina de suspans iar spectacolul baschetbalistic a fost la inaltime. Si cum sta bine unui spectacol sportiv de calitate, suporterii au stat cu sufletul la gura pana in ultima clipa, enigma castigatoarei fiind dezlegata abia pe ultima actiune! Astfel, la finalul unui meci in care gazdele au condus pe tabela in majoritatea timpului (n.n. – gazdele au condus si cu 18 puncte, 36-18 in min 15, dar oaspetii au revenit puternic si au echilibrat partida in a doua jumatate), coordonatorul de joc al campionilor, americanul Will Franklin, a speculat la maxim oportunitatea aparuta in ultima secunda de joc: a recuperat ofensiv peste apararea gazdelor si a marcat cosul unei victorii echivalente cu medalia de bronz! Scor final, 72-71 in favoarea oaspetilor si CSM CSU Oradea a intrat in posesia bronzului LNBM, in vreme ce BC CSU Sibiu a ocupat locul patru in clasamentul editiei 2016-2017.
 
Video cu un final de meci decisiv total nerecomandat cardiacilor - http://www.digisport.ro/Sport/BASCHET/CSU+Sibiu+-+CSM+CSU+Oradea+71-72+Final+interzis+cardiacilor+in+d
 
Statisticile oficiale ale meciurilor din finala mica, dar si a altor rezultate din LNBM - http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/
 
* In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul LNBM, editia 2016-2017, cu mentiunea ca finala mare a intrecerii interne se afla in plina desfasurare, U-BT Cluj-Napoca conducand in disputa cu Steaua CSM Eximbank, cu scorul general de 2-0 (se joaca dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri, urmatoarele partide fiind programate pe terenul stelistilor pentru 26 mai si, daca va fi cazul, 28 mai, si pe terenul clujenilor, daca va mai fi cazul, pentru 31 mai):
 
1.
2.
3. CSM CSU Oradea
4. BC CSU Sibiu
5. BC SCM Timisoara
6. BCM U Pitesti
7. BC Mures Tg. Mures
8. SCM U Craiova
9. Phoenix Galati
10. Dinamo Bucuresti
 
* Celelalte doua echipe inscrise in editia 2016-2017 s-au retras: CSM Ploiesti s-a retras inaintea inceperii LNBM iar BC Olimpic Baia Mare s-a retras in timpul sezonului regular.

FOTO - digisport.ro (cosul victoriei) si csmoradea.ro (bucuria invingatorilor)

Parteneri