Foto

CSM CSU Oradea aduna victorii importante in Basketball Champions League

Campioana en-titre a LNBM, CSM CSU Oradea, a inceput sa prinda gustul victoriilor si in Basketball Champions League, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim reusind, marti seara, sa se impuna si in fief-ul gruparii finlandeze Kataja Basket, cu scorul de 80-74 (15-15, 21-18, 21-20, 23-21), bifand astfel cea de-a treia victorie din cadrul grupei B. In ultima runda din turul acestei faze, CSM CSU Oradea va evolua in fata propriilor suporteri, urmand sa primeasca replica echipei italiene Umana Reyer Venezia, in data de 30 noiembrie, de la ora 19:30.
 
Dupa ce a bifat mai multe premiere in actualul sezon al cupelor europene, marti seara, CSM CSU Oradea a mai reusit sa-si treaca in cont inca una importanta: prima victorie in deplasare in cadrul grupelor Basketball Champions League, cea mai importanta competitie intercluburi derulata sub egida FIBA Europe!
Cu un moral foarte bun dupa succesul de saptamana trecuta, cand au trecut pe teren propriu de ucrainienii de la Khimik Juzhni, cu 69-66, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim au plecat decisi in Finlanda pentru a obtine un nou rezultat notabil, care sa le mareasca sansele de accedere in faza superioara. Iar intentiile campionilor Romaniei au iesit clar in evidenta dupa primele actiuni ale meciului gazduit de LahiTapiola Arena din Joensuu, cand Sean Barnette a spart gheata pentru oaspeti si si-a inceput recitalul. Astfel, dupa un debut mai putin fast, in care gazdele s-au distantat pana la 10-2 in min. 3, oradenii au reusit sa echilibreze jocul, scor 10-11 in min. 8, si bazandu-se pe seara de exceptie a americanului Sean Barnette au inceput sa puna stapanire pe joc. Dupa un prim sfert oarecum echilibrat, scor 15-15, oaspetii au controlat urmatoarele secvente din meci, avand o defensiva mobila si exacta si un atac in care Barnette, Denison, Mirkovic si Zeno au fost greu de oprit. De altfel, gratie unui joc bazat pe o tactica foarte bine gandita de antrenorul Cristian Achim, oradenii au reusit sa preia initiativa din cel de-al doilea sfert si sa nu o mai cedeze pana la final, in pofida desele incercari ale gazdelor de a reveni la conducere pe tabela de scor. La pauza, s-a intrat la vestiare cu un mic avans pentru oradeni, scor 33-36, iar in partea a doua a jocului, Barnette & Co. a conservat bine diferenta. Intr-un final incendiar, in care gazdele au preluat pentru cateva momente conducerea cand mai erau trei minute din timpul regulamentar, Makalainen marcand pentru 71-69, CSM CSU Oradea a demonstrat ca a capatat o experienta deosebita pe scena europeana si a incheiat jocul triumfal, reusind un secvential de 11-3 in ultimele actiuni din sfertul al patrulea. Scor final 80-74 in favoarea campioanei Romaniei si CSM CSU Oradea urca pe locul 3 in Grupa B, cu sanse din ce in ce mai mari de accedere in faza superioara.
Conform datelor statistice oficiale, punctele victoriei oradene au fost marcate de BARNETTE (26 p, 8 rec, 3 pase, 4 int), MIRKOVIC (17 p, 4x3, 2 rec, 2 pase), ZENO (10 p, 10 rec, 6 pase, 1 int), DENISON (9 p, 9 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap), TIBIRNA (6 p, 1 rec, 1 pasa), PASALIC (5 p, 1x3, 1 rec, 4 pase), PETRISOR (3 p, 1x3, 2 pase), MANDACHE (2 p, 3 rec, 2 pase, 1 int), NICOLESCU (2 p, 4 rec). A mai evoluat PASCA. De la gazde s-au remarcat BROWN (22 p, 6x3, 4 rec, 1 pasa, 2 int) si KING (20 p, 6x3, 3 rec, 2 pase, 1 int).
Tinand cont de aceasta victorie si coroborata cu succesele obtinute in runda a sasea de Pinar Karsyiaka (78-60 cu Khimik) si Le Mans Sarthe (80-72 cu Maccabi Rand Media), iata cum arata clasamentul Grupei B:
 
1. Le Mans Sarthe – 11 p (5 victorii, 1 infrangere)
2. Pinar Karsyiaka – 10 p (4 victorii, 2 infrangeri)
3. CSM CSU Oradea – 9 p (3 victorii, 3 infrangeri)
4. Avtodor Saratov – 8 p (3 victorii, 2 infrangeri)
5. Umana Reyer Venezia – 8 p (3 victorii, 2 infrangeri)
6. Maccabi Rand Media – 8 p (2 victorii, 4 infrangeri)
7. Kataja Basket – 8 p (2 victorii, 4 infrangeri)
8. Khimik Yuzhni – 7 p (1 victorie, 5 infrangeri)
 
In urmatoarea etapa, programata in 30 noiembrie, CSM CSU Oradea va primi replica echipei Umana Reyer Venezia, cu incepere de la ora 19:30, meciul urmand sa fie transmis in direct de DIGI SPORT.

Parteneri