Foto

Marti vom afla componenta grupelor pentru FIBA Eurobasket 2017

Maine dupa-amiaza, la Istanbul, cu incepere de la ora 16:00, este programata sa se desfasoare tragerea la sorti pentru grupele FIBA Eurobasket 2017, competitie ce va reuni la start in vara anului viitor cele mai valoroase 24 de echipe nationale de pe Batranul Continent. Conform sistemului competitional anuntat de FIBA, turneul final european organizat in Turcia, Romania, Israel si Finlanda va avea in prima faza patru grupe de cate sase echipe, fiecare tara organizatoare avand dreptul sa-si aleaga cate un partener dintre participanti. Asa cum v-am mai informat, Romania a ales ca partener Ungaria, in vreme ce Turcia a preferat Rusia, Finlanda a mers pe mana Islandei iar Israel a ales Lituania, acestea urmand sa evolueze impreuna in grupele de la Istanbul, Cluj-Napoca, Helsinki si Tel-Aviv.
Pentru tragerea la sorti de marti, FIBA a stabilit si grupele valorice din care se vor efectua extragerile:
 

GRUPA 1 GRUPA 2 GRUPA 3 GRUPA 4 GRUPA 5 GRUPA 6
Spania Grecia Croatia Rusia Germania Islanda
Lituania Italia Israel Slovenia Belgia Marea Britanie
Franta Cehia Turcia Ungaria Polonia Ucraina
Serbia Letonia Finlanda Georgia Muntenegru Romania

 
Din cate se poate observa, pentru seria ce va fi gazduita de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca cunoastem deja numele a trei echipe, alaturi de Romania si Ungaria urmand sa fie prezenta cu siguranta si Croatia (face parte din grupa a treia valorica, impreuna cu Israel, Turcia si Finlanda, tari organizatoare si care nu pot fi prezente la Cluj-Napoca).
In aceste conditii, marti, la Istanbul, vom tresari atunci cand se vor extrage bilele din urnele Grupei 1 (Spania, Franta sau Serbia – Lituania va fi prezenta la Tel-Aviv), Grupei 2 (Grecia, Italia, Cehia si Letonia) si Grupei 5 (Germania, Belgia, Polonia, Muntenegru), trei dintre acestea urmand completeze grupa de la Cluj-Napoca.
 
Ceremonia de la Istanbul poate fi urmarita pe canalul oficial de youtube al FIBA:
https://www.youtube.com/watch?v=m3C98-sUqM0

Parteneri