Foto

Nationala U20, pas gresit si in fata Finlandei

Dupa ce au fost depasiti, in jocul inaugural de la Campionatul European (Divizia B), de catre Austria (79-84), tricolorii pregatiti de Claudiu Fometescu, Milorad Perovici si Dan Paltinisanu au cedat ieri si in fata Finlandei, scor 64-89 (15 - 26; 12 - 21; 20 - 16; 17 - 26).

Romania a inceput ezitant, nordicii reusind sa se distanteze rapid pe tabela, in minutul 2 scorul fiind deja 10-0. Primele puncte ale tricolorilor au fost reusite dupa aproape 2:30 minute de la debutul patridei, prin Vlad Cobzaru, ieseanul fiind si in acest joc cel mai bun marcator al Romaniei. Din pacate pentru ai nostri, jocul a curs in aceeasi directie pana la pauza, cand deja diferenta se marise la 20 de puncte in favoarea Finlandei. Rabufnirea de orgoliu a venit pentru tricolori in sfertul al treile, adjudecat cu 20-16, mult prea putin insa pentru a mai reusi revenirea, in conditiile in care nordicii au apasat din nou "acceleratia" in ultimele 10 minute.

Statistica finala a consemnat 14 puncte in dreptul lui Cobzaru, 13 - Ciotlaus, 11 - Oprea, 10 - Ene, in vreme ce Pogacean, Barbasi, Dragoste si Gheorghe au inscris cate 4 puncte.

Romania va juca ultimul meci din Grupa A maine seara, impotriva Olandei.

Parteneri