Foto

Romania intalneste Cehia in debutul FIBA EuroBasket 2017!

 
Dupa trei decenii de absenta, reprezentativa de seniori a Romaniei revine de vineri pe scena continentala, “Vulturii” urmand sa dea piept cu incomoda nationala a Cehiei, in prima sesiune din cadrul Grupei C a FIBA EuroBasket 2017. Meciul de debut al nationalei pregatita de antrenorul Marcel Tenter va incepe de la ora 20:30 si va fi transmis in direct de TVR 2. Tot in runda inaugurala a unuia dintre cele mai mari evenimente sportive organizate de tara noastra, fanii baschetului si nu numai au ocazia sa asiste in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca la doua confruntari extrem de interesante, Ungaria – Croatia si Spania – Muntenegru, in care surprizele sunt asteptate, desi marile favorite sunt considerate echipele care etaleaza mai multi jucatori din NBA. Si asta, poate si pentru faptul ca, joi, in prima runda desfasurata in Helsinki, gazdele au produs un “cataclism” in Grupa A, depasind redutabila nationala a Frantei, cu 86-84, dupa un final de infarct care a necesitat prelungiri, in vreme ce la Tel Aviv s-a mai produs o surpriza, Georgia depasind Lituania, cu 79-77. Revenind la meciul de debut al nationalei noastre, trebuie sa spunem ca Moldoveanu & Co. vor da ochii cu un adversar care se bazeaza pe un conducator de joc extrem de valoros, vedeta Cehiei si a echipei Washington Wizards fiind Tomas Satoranski, dar si ca au o lista lunga de accidentati, marele absent fiind Jan Vesely.

Va prezentam mai jos programul primei zile din grupele C si D din cadrul celei de-a 40-a editii a FIBA EuroBasket 2017, reamintind ca aceste serii sunt gazduite de Romania si Turcia, in vreme ce grupele A si B se deruleaza in Finalnda si Israel:
 
Vineri – 01 septembrie 2017
 
Grupa C (Sala Polivalenta din Cluj-Napoca)
Ungaria - Croatia – ora 15:00 (transmis in direct de TVR HD)
Spania - Muntenegru – ora 17:45 (transmis in direct de TVR HD)
Romania - Cehia – ora 20:30 (transmis in direct de TVR 2)
Grupa D (Istanbul)
Belgia - Marea Britanie – ora 14:15
Serbia - Letonia – ora 17:00
Turcia - Rusia – ora 21:00
 
Totodata, daca tot am mentionat de prima mare surpriza a competiei continentale si de victoria de senzatie obtinuta de Finlanda in fata fostei campioane europene Franta, sa mai punctam faptul ca in aceeasi serie, Slovenia a pasit cu dreptul la Helsinki si a trecut de Polonia, cu 90-81, iar Grecia a demolat Islanda, cu 90-61. In paralel, in cadrul Grupei B, gazduita de Tel Aviv, gazdele n-au avut sanse prea mari in fata Italiei si au cedat in cele din urma cu 48-69, iar Germania a intregit tabloul castigatoarele din prima zi, reusind sa dispuna de Ucraina, cu 75-63.

FOTO - Sala Polivalenta din Cluj-Napoca pregatita pentru marele eveniment FIBA EuroBasket 2017! (copyright Alina Cojocaru)

Parteneri