Foto

Sala Sporturilor din Ploiesti va gazdui in 21 februarie disputa dintre Romania si Macedonia

Federatia Romana de Baschet organizeaza in data de 21.02.2019, in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti, cu incepere de la ora 18:00, meciul oficial dintre reprezentativele masculine ale Romaniei si Macedoniei, contand pentru Grupa B din cadrul FIBA EUROBASKET 2021 PRE-QUALIFIERS.
 
Dupa aproape un deceniu, “Vulturii” revin in Sala Sporturilor “Olimpia”, ultima partida oficiala sustinuta la Ploiesti de nationala Romaniei datand din 19.08.2009, impotriva selectionatei similare a Belarus, oaspetii impunandu-se atunci cu scorul de 78-70, intr-o disputa care a contat pentru Grupa B din Eurobasket 2009, Division B.
In actuala campanie de calificare, nationala Romaniei se va confrunta la Ploiesti chiar cu liderul Grupei B, Macedonia, intr-o disputa extrem de importanta pentru economia calificarii. Inaintea acestui joc, Romania se afla pe locul secund in clasamentul Grupei B, avand la activ o victorie in fata selectionatei Kosovo (scor 88-83) si o infrangere, in deplasare, in Macedonia (scor 76-90). De partea cealalta, Macedonia este neinvinsa dupa primele trei partide si ocupa prima pozitie in clasament, inregistrand trei victorii consecutive: 76-73 si 78-68 cu Kosovo; 90-76 cu Romania. Astfel, tinand cont de sistemul competitional anuntat de FIBA, nationala Romaniei are nevoie de victorie in meciul cu Macedonia pentru a-si putea continua drumul spre turneul final continental din 2021.
Ultima partida oficiala din Grupa B a fazei de pre-calificare va avea loc in data de 24 februarie, nationala Romaniei urmand sa evolueze la Pristina impotriva selectionatei Kosovo.
 
“Vulturii” convocati pentru meciul cu Macedonia
Staff-ul tehnic al nationalei tricolore, coordonat de antrenorul principal Tudor Costescu, a convocat pentru actiunea de pregatire a acestui meci urmatorii 15 sportivi:
Emanuel Cate (UCAM Murcia)
Alexandru Olah (Kangoroes Basket Mechelen)
Giordan Watson (CSM CSU Oradea)
Radu Virna (Steaua Bucuresti)
Tudor Gheorghe (BCMU FCA Pitesti)
Nandor Kuti (U-BT Cluj-Napoca)
Mirel Dragoste (CSU Sibiu)
Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea)
Dragos Diculescu (SCM Timisoara)
Radu Paliciuc (BCMU FCA Pitesti)
Rolland Torok (U-BT Cluj-Napoca)
Iulian Orbeanu (BCMU FCA Pitesti)
Daniel Ionita (Dinamo Stiinta Bucuresti)
Bogdan Popa (SCMU Craiova)
Catalin Baciu (SCM Timisoara)

Staff-ul tehnic al nationalei masculine a Romaniei este format din:
Tudor Costescu – antrenor principal
Nenad Markovic – antrenor secund
Cosmin Radu - preparator fizic
Csaba Mott – maseur
Adrian Resteman – fizioterapeut
Marius Toma – team-manager
Claudiu Fometescu – antrenor federal
Constantin Ioan – antrenor coordonator
“Vulturii” vor incepe pregatirile din Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti in data de 14 februarie, iar in data de 20 februarie antrenorul principal Tudor Costescu va anunta lotul de 12 sportivi pentru meciul oficial cu Macedonia. Partida din cadrul FIBA EUROBASKET 2021 PRE-QUALIFIERS va fi transmisa in direct de DIGI SPORT.
 
Acces gratuit pentru public

Fiind un meci extrem de important pentru economia calificarii in faza superioara FIBA EUROBASKET 2021 QUALIFIERS ROUND, componentii nationalei Romaniei au nevoie si de sprijinul fanilor locali, impatimiti ai evenimentelor baschetbalistice de pe vremea performantelor realizate in lant de fosta campioana CSU Asesoft Ploiesti, singura echipa de baschet din Romania care a cucerit un trofeu european (in data de 10.04.2005 - trofeul FIBA Europe Cup). Tinand cont de faptul ca ne dorim ca publicul sa fie al 6-lea jucator al nationalei, Federatia Romana de Baschet anunta pe aceasta cale faptul ca accesul in Sala Sporturilor “Olimpia” pentru acest meci este gratuit.

Parteneri