Foto

Romania se califica fara infrangere in preliminariile FIBA EuroBasket 2021

Echipa nationala de baschet masculin a Romaniei s-a impus, in aceasta seara, la Bratislava, in fata selectionatei similare a Slovaciei, cu scorul de 77-74 (19-23, 28-9, 13-20, 17-22), si a acces de pe prima pozitie a Grupei F la FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers. In urmatoarea faza de calificare la turneul final continental, Vulturii vor da piept cu puternicele nationale ale Spaniei, Poloniei si Israel, meciurile urmand sa se dispute in trei "ferestre": februarie si noiembrie 2020 si februarie 2021.

Patru victorii din tot atatea meciuri disputate in cadrul FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers i-au adus Romaniei prima pozitie in Grupa F si implicit calificarea in faza superioara. Un parcurs fara greseala realizat de nationala tricolora pregatita de antrenorul Tudor Costescu, dupa ce Vulturii au trecut la pas de selectionata Ciprului (89-63 si 85-70) si au reusit sa obtina dubla si in fata Slovaciei.

Dupa 85-68 in urma cu o saptamana la Ploiesti, in aceasta seara, Romania a evoluat la Bratislava in fata principalei rivale la calificare, Slovacia, avand la dispozitie mai multe variante de a se mentine pe primul loc Grupa F si de a accede la FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers. De altfel, inaintea plecarii spre Bratislava, Vulturii declarau ca se pregatesc de o noua victorie si nu vor juca la rezultat, ceea ce s-a si intamplat. Dornici sa-si continue drumul spre turneul final continental, tricolorii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu au avut din nou o evolutie solida, cu un sfert doi absolut fabulous, si au reusit sa obtina a patra victorie consecutiva in Grupa F, in ciuda eforturilor disperate ale gazdelor de a inclina balanta victoriei in favoarea lor. La capatul unui joc de calificare, in care s-a jucat de multe ori cu garda lasata, nationala Romaniei s-a impus cu scorul de 77-74, gratie evolutiilor bune ale lui Popa, Paliciuc, Watson, Tohatan, Dragoste, Olah si Cate. 

Statistica meciului de la Bratislava poate fi consultata AICI iar meciul poate fi revazut AICI.

 

In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul final al Grupei F din cadrul FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers:

1. ROMANIA – 8 puncte (4 victorii)
2. Slovacia – 6 puncte (2 victorii si 2 infrangeri)
3. Cipru – 4 puncte (4 infrangeri)

Astfel, Romania accede de pe prima pozitie a Grupei F in urmatoarea faza de calificare la turneul final continental. In cadrul la FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers, Vulturii vor da piept cu puternicele nationale ale Spaniei, Poloniei si Israel, meciurile urmand sa se dispute in trei "ferestre": februarie si noiembrie 2020 si februarie 2021.

Parteneri