Foto

80 de ani de file de istorie

80 de ani de istorie, multe nume importante ale sportului planetar, legende ale baschetului romanesc precum si personalitati din toate domeniile au participat ieri seara la Gala Aniversara a Federatiei Romane de Baschet. Intr-un decor superb, cu un teren de baschet  montat in Salonul de Receptie al Palatului Parlamentului, au pasit  Olafur Rafnsson, presedintele  FIB A Europe. Nar Zanolin, secretar general FIBA Europe, Kosta Iliev – Director FIBA, Miguel Betancor si Richard Stokes - directori FIBA Europe, Ron Coppenrath - Secretar General IWBF, precum si celebrii jucatori Dino Meneghin (presedintele Federatiei Italiene) si Georgi Glushkov (presedintele Federatiei Bulgare). Evenimentul de la Palatul Parlamentului a fost onorat si de ministrul Daniel Funeriu, ministru Laszlo Borbely,  presedintele ANST,  Doina Melinte, presedintele COSR, Octavian Morariu,  omul de afaceri Ion Tiriac, precum si fotbalistul Gica Popescu. Alaturi de familia baschetului romanesc au tinut sa fie prezente la aniversarea a 80 de la semnarea actului constitutiv FIBA  numeroase alte personalitati din lumea sportului autohton: Conducerea ANST (vicepresedinti  Sorin Moldovan si Lorincz Sell, secretarul general Stefan Sandulache si directorul general Puia Garba), secretarul general COSR Ioan Dobrescu, presedintele ANAD  Gratiela Vajaiala, presedinti si secretari generali de federatii nationale sportive (Sorin Matei si Ion Buliga – FR Atletism, Vasile Selejan si Ion Badea – FR Ciclism, Viorel Paunescu – FR Natatie,  Gheorghe Visan – FR Volei,  Anatolie Grintescu – FR Polo, Puiu Gaspar – FR Schi si Biatlon, kancho Florentin Marinescu – FR Arte Martiale,  Claudia Georgescu – FSSU, Alin Petrache – FR Rugby).  Nu puteau lipsi de la o astfel de aniversare  multi dintre cei care au scris file de aur in istoria baschetului romanesc, fosti sportivi si antrenori: Mihai Nedeff, Ecaterina Savu, Titus Tarau, Costel Cernat, Petre Branisteanu, Suzana Pirsu, Margareta Pruncu, Octavian Serban.

De asemenea la Gala au participat si actuali jucatori in activitate: Virgil Stanescu, Catalin Burlacu, Virgil Carutasu, Levente Szijarto, Mihai Silvasan, Andrei Capusan, si antrenori din prima divizie: Dan Calancea, Cristian Achim, Florin Nini,  Hristu Sapera, precum si alte personalitati.
Evenimentul a fost pigmentat pe durata a doua ore si jumatate cu numeroase surprize, nelipsind jocul de baschet, concursul de slam-dunk, parada modei cu jucatoarele din prima divize in rol de modele si bineinteles premiile oferite de FRB  performerilor baschetului romanesc.
Ceremonia s-a incheiat cu un concert sustinut de cunoscutul artist CRBL, care a pregatit o coregrafie speciala pentru aceasta ocazie.

Printre laureatii serii s-au numarat: Mihai Nedeff, Mihai Albu, Alin Savu, Mariana Badinici, Magdolna Jerebie, Titus Tarau si Catalin Burlacu pentru participarea in Selectionata Europei, capitanii nationalelor de seniori Cristina Ciocan si Mihai Silvasan, pentru intreaga activitate a fost premiat Virgil Stanescu, U-Mobitelco Cluj-Napoca pentru rezultatele obtinute la juniori si Divizia A, CSU Ploiesti pentru castigarea  singurei cupe europene din istoria baschetului masculin romanesc, Vlad Moldoveanu si Gabriela Marginean cei mai buni jucatori in plan international. Au mai fost recompensati cu diverse distinctii atat invitatii de marca de peste hotare, cat si personalitatile din Romania.    

O ampla galerie foto de la eveniment poate fi vizualizata aici.

De asemenea, o galerie foto realizata de fotoreporterii de la Prosport poate fi vizualizata aici.

Parteneri