Foto

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a capotat in EuroCup

Singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc prezenta in EuroCup, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, a inregistrat cel de-al doilea esec in grupele competitiei continentale, echipa pregatita de antrenorul Deri Csaba cedand, in deplasare, pe terenul puternicei grupari Horizont Minsk, cu scorul de 65-97 (21-20, 17-24, 12-30, 15-23).
 
Revenita pe scena EuroCup Women dupa o absenta de trei ani, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe incearca sa intre in ritmul baschetului european, dar nu reuseste, deocamdata, sa sparga gheata in cadrul Grupei D. Dupa o prima runda in care a cedat cu greu, pe teren propriu, in fata gruparii turce Belediye Tarsus, baschetbalistele pregatite de Deri Csaba s-au prezentat, joi seara, in fief-ul Horizont Minsk, dornice sa obtina un rezultat bun. De altfel, debutul partidei de la Minsk a apartinut in totalitate reprezentantei noastre, care a fortat nota inca din primele minute (7-2 in min. 2; 11-6 in min. 4), bazandu-se pe o aparare foarte mobila si agresiva, si a reusit sa termine primul sfert cu un mic avantaj: 21-20. Cu Loyd in forma deosebita si cu Prahalis la “timona”, ACS Sepsi Sf. Gheorghe a continuat si in sfertul al doilea sa mentina ritmul alert si sa tina pasul cu reprezentanta Belarus (27-24 in min. 13), dar gazdele au speculat prompt cateva greseli si ratari ale adversarelor si au intrat la vestiare in avantaj: 44-38. Dupa pauza, Horizont Minsk s-a dezlantuit si a pornit un tavalug ucigator, oaspetele facand cu greu fata ofensivei gazdelor, astfel ca la finalul celui de-al treilea sfert tabela indica o diferenta uriasa in favoarea echipei antrenate de Anatoli Buyalski: 74-50! In ultima parte a jocului, oaspetele au incercat fara succes sa refaca din handicap, dar ratarile si greselile copilaresti din defensiva au facut ca fluierul final al arbitrilor sa consemneze o victorie clara a Horizont Minsk: 97-65.
Conform datelor oficiale, punctele marcate de ACS Sepsi SIC sf. Gheorghe au fost realizate de LOYD (24 p, 2x3, 4 rec, 1 pasa, 3 int), PRAHALIS (12 p, 2 rec, 3 pase, 2 int), BEJTIC (12 p, 2x3, 4 rec, 1 pasa, 2 int), WATSON (11 p, 6 rec, 2 pase, 2 int), MITOV (4 p, 7 rec, 1 pasa, 1 int), CURSARU (2 p, 2 int). Au mai evoluat SINKA (1 rec), DINCA (1 rec, 1 pasa), DEBRECZI si KELEMEN. De la gazde s-a remarcat ANUFRYIENKA (28 p, 3x3, 4 rec, 5 pase, 7 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, antrenorul Deri Csaba a spus dezamagit: “Ne asteptam la un joc foarte dificil. Si a fost! Ne-am pregatit sa jucam agresiv in aparare si in primul sfert am reusit. Dar atacul nu ne-a ajutat si nu sunt sigur daca diferenta putea fi mai mica.” In replica, tehnicianul Anatoly Buyalski a declarat: “Stiam ca ACS Sepsi SIC este o echipa puternica cu un numar mare de jucatoare straine in lot. Dar au o banca scurta si am incercat sa speculam asta. Presingul pe care l-am pregatit a dat rezultatele asteptate. In jocul din deplasare, va fi mult mai dificil sa obtinem acelasi rezultat.” La randul sau, Lejla Bejtic a mentionat: “Am incercat sa jucam agresiv in aparare, dar nu am reusit. Astazi, adversarul a fost puternic.” Concluzionand, Darya Lipinskaya a subliniat: “Fiecare joc este dificil. Am castigat la o diferenta mare astazi, dar asta ne-a demonstrat ca ne-am pregatit foarte bine. Urmatoarea partida sunt convinsa ca va fi mai greu.”
 
 
Clasamentul si programul Grupei C
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul la pas obtinut de Beledyie Tarsus in fata Dynamo Novosibirsk, cu scorul de 91-62, iata cum arata clasamentul Grupei C:
 
1. Beledyie Tarsus 4 p (2 jocuri)
2. Horizont Minsk 3 p (2 jocuri)
3. Dynamo Novosibirsk 3 p (2 jocuri)
4. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 2 p (2 jocuri)
 
Conform calendarului competitional, va prezentam mai jos programul integral al jocurilor din Grupa C pe care le va mai sustine ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe:
 
20.11.2013 Dynamo Novosibirsk - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (ora 19:00)
28.11.2013 Tarsus Belediye SK - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (ora 18:00)
05.12.2013 ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – Horizont Minsk (ora 19:00)
12.12.2013 ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe - Dynamo Novosibirsk (ora 18:00)

Reamintim ca formatul EuroCup Women, editia 2013-2014, contine sapte grupe de cate patru echipe iar dupa disputarea jocurilor din aceasta faza primele doua clasate din fiecare serie si cele mai bune doua echipe de pe locurile 3 se vor califica in faza urmatoare, oficialii FIBA-Europe urmand sa realize un clasament cu cele 16 echipe participante in Final 8, in urma caruia se vor programa jocurile din aceasta faza superioara.
 
FOTO – FIBA-Europe

Parteneri