Foto

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a cedat din nou in EUROCUP WOMEN

Singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc prezenta in actualul sezon al EuroCup Women, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, pare sa nu gaseasca solutii pentru a sparge gheata in cupele europene, echipa antrenata de Aron Nemes cedand, miercuri seara, pe terenul incomodei grupari ruse Dynamo Novosibirsk, cu scorul de 64-88 (20-28, 14-28, 13-16, 17-16).
 
Dupa o deplasare lunga si istovitoare, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a acuzat din plin oboseala si a fost o “prada” usoara pentru redutabila grupare rusa Dynamo Novosibirsk in cel de-al treilea joc din cadrul Grupei C a EuroCup Women, oaspetele resimtind si recenta schimbare din staff-ul tehnic, secundul Aron Nemes ajungand antrenor principal interimar dupa “despartirea” de Deri Csaba.
De altfel, miercuri seara, gazdele au dominat autoritar jocul inca din primele minute, reusind sa gaseasca destule brese in defensiva reprezentantei LNBF pentru a se distanta rapid pe tabela, in minutul 6 scorul devenind 23-5. Finalul primului sfert a apartinut oaspetelor, care au incercat din rasputeri sa revina in joc si au reusit sa mai reduca din diferenta, terminand primul sfert cu scorul de  20-28. Cel de-al doilea sfert s-a derulat sub aceeasi dominare autoritara a echipei ruse, care s-a distantat din nou pe tabela, la pauza scorul ajungand la 56-34. La reluare, jocul a continuat sub semnul echilibrului, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe reusind sa gaseasca solutii pentru a limita proportiile scorului, poate si pentru ca gazdele si-au permis sa foloseasca intreg efectivul de jucatoare, astfel ca fluierul final al arbitrilor a “inghetat” tabela la 88-64 in favoarea Dynamo Novosibirsk.
Conform datelor oficiale, punctele echipei oaspete au fost realizate de PRAHALIS (25 p, 1x3, 6 rec, 2 pase, 4 int, 1 cap), LOYD (17 p, 5 rec, 1 pasa, 5 int), MITOV (9 p, 1x3, 2 rec, 2 int), DINCA (6 p, 3 rec, 1 int), WATSON (5 p, 3 rec, 1 int, 1 cap), BEJTIC (2 p, 4 rec, 3 pase, 1 int). Au mai evoluat SINKA, KELEMEN si DEBRECZI. De la gazde s-a remarcat PETERS (23 p, 5 rec, 6 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
Dupa joc, antrenorul Aron Nemes a declarat: “Felicitari echipei Dynamo, au jucat mult mai bine decat noi. Apararea noastra nu a functionat. Adversarele noastre au reusit prea multe recuperari ofensive, acelasi numar ca totalul recuperarilor noastre. Este foarte greu sa joci asa. Jucam in campionatul intern, jucam in cupele europene si avand o banca scurta consider ca este un rezultat normal. Cred ca intr-o perioada scurta de timp vom avea un nou antrenor si vom reusi sa rezolvam toate problemele.” Din partea invingatorilor, antrenorul Boris Sokolovskiy a mentionat: “Este bine ca am castigat, dar sunt foarte dezamagit de evolutia noastra, deoarece atunci cand aveam o diferenta confortabila jucatoarele noastre incepeau sa-si piarda din concentrare. Am mai multe intrebari pentru echipa mea, decat satisfactii. Cred ca principalul motiv pentru Sepsi ca a pierdut este drumul neobisnuit de obositor pana in orasul nostru. De aceea sunt sigur ca jocul s-a jucat intr-o maniera mai relaxata si nu am jucat ca impotriva unei echipe puternice. Vom avea aceleasi probleme cand vom veni sa jucam in Romania.
 
Clasamentul si programul Grupei C
 
In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul Grupei C:
 
1. Dynamo Novosibirsk 5 puncte (3 jocuri)
2. Tarsus Belediye Spor Kulubu 4 puncte (2 jocuri)
3. Horizont Minsk 3 puncte (2 jocuri)
4. ACS Sepsi SIC sf. Gheorghe 3 puncte (3 jocuri)
 
Conform calendarului competitional, va prezentam mai jos programul integral al jocurilor din Grupa C pe care le va mai sustine ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe:

28.11.2013 Tarsus Belediye SK - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (ora 18:00)
05.12.2013 ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – Horizont Minsk (ora 19:00)
12.12.2013 ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe - Dynamo Novosibirsk (ora 18:00)

Reamintim ca formatul EuroCup Women, editia 2013-2014, contine sapte grupe de cate patru echipe iar dupa disputarea jocurilor din aceasta faza primele doua clasate din fiecare serie si cele mai bune doua echipe de pe locurile 3 se vor califica in faza urmatoare, oficialii FIBA-Europe urmand sa realize un clasament cu cele 16 echipe participante in Final 8, in urma caruia se vor programa jocurile din aceasta faza superioara.

 
FOTO – FIBA-Europe

Parteneri