Foto

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a cucerit trofeul LNBF, editia 2016-2017

Finala Ligii Nationale de Baschet Feminin s-a incheiat, joi seara, dupa ce ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a reusit sa se impuna pe terenul rivalei Universitatea Cluj-Napoca, cu 85-76, si a obtinut, astfel, laurii sezonului 2016-2017 cu scorul general de 3-1.

In prezenta unui public numeros, care a luat din nou cu asalt tribunele Salii Sporturilor Horia Demian, campioana si-a aparat, astfel, titlul LNBF cucerit si in editia precedenta, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe reusind sa incline balanta victoriei in favoarea sa, dupa ce gazdele au avut un debut furtunos.
De altfel, finala LNBF din actualul sezon a fost plina de suspans, mai ales ca Universitatea Cluj-Napoca reusise sa castige primul joc disputat in Sala Sporturilor “Kati Szabo” din Sf. Gheorghe, cu 66-64. Numai ca, echipa pregatita de antrenorul Zoran Mikes a reusit sa treaca repede peste “dusul rece” de la meciul inaugural si a intors soarta finalei, castigand trei meciuri consecutiv: 72-66 (la Sf. Gheorghe), 72-68 si 85-76 (la Cluj-Napoca).
La finalul meciului de joi seara, presedintele FRB, Horia Paun, a inmanat capitanului echipei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe trofeul LNBF, editia 2016-2017, impreuna cu medaliile de aur, iar Universitatea Cluj-Napoca a intrat in posesia medaliilor de argint.
In week-end-ul trecut, Olimpia CSU Brasov a reusit sa urce pe treapta a treia a podiumului LNBF dupa ce s-a impus in finala mica impotriva echipei CSM Targoviste cu scorul general de 2-0 (59-55 si 82-59).
In aceste conditii, va prezentam mai jos clasamentul final al Ligii Nationale de Baschet Feminin, editia 2016-2017:
 
1. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
2. Universitatea Cluj-Napoca
3. CSU Olimpia Brasov
4. CSM Targoviste
5. BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad
6. Phoenix Galati
7. CSM Satu Mare
8. CSBT Alexandria
9. BC Sirius Tg. Mures
10. Politehnica National Iasi
 
Toate rezultatele si statisticile meciurilor din editia actuala a LNBF pot fi vizualizate pe - http://www.frbaschet.ro/campionat-feminin/#mbt:17-303$t&0=1

FOTO - Bucuria campioanei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (credit Mircea Rosca)
 

Parteneri