Foto

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a spart gheata in EuroCup Women!

Singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc prezenta in actualul sezon al EuroCup Women, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, a reusit, joi seara, sa obtina prima victorie in cadrul Grupei C, gruparea pregatita de antrenorii Zoran Mikes si Aron Nemes invingand puternica echipa Horizont BC Minsk, cu scorul de 53-47 (6-13, 13-6, 14-16, 20-12).
 
 Sala Sporturilor “Kati Szabo” din Sf. Gheorghe a fost din nou asaltata de public, joi seara, echipa locala ACS Sepsi SIC avand un nou examen de sustinut in cupele europene. Cu un nou antrenor principal pe banca, Zoran Mikes inlocuindu-l pe Deri Csaba, gazdele au reusit sa sparga gheata si sa obtina prima victorie din actualul sezon al EuroCup Women, la capatul unui joc nebun, in care Horizont BC Minsk a fost obligata in final sa plece cu capul plecat. Aflate in cautarea primului succes, gazdele au apelat la o aparare foarte agresiva inca din primele minute si doar ineficienta din atac a facut ca scorul dupa primele zece minute sa le fie favorabil oaspetelor, cu 13-6. A urmat un al doilea sfert parca tras la indigo cu primul, dar de data aceasta favorabil gazdelor, astfel ca la pauza tabela indica egalitate: 19-19! La revenirea de la vestiare, ambele echipe par a fi “incalzite” de publicul frenetic din tribune, venit in numar mare sa-si sustina favoritele, iar jocul se iuteste si capata alte valente. Dupa cateva oscilatii pe tabela de scor, in care fiecare dintre combatante s-a aflat la conducere, Loyd reuseste pe finalul celui de-al treilea sfert sa reduca din handicap si duce scorul la 33-35. Ultima parte a jocului a fost de-a dreptul fantastica pentru gazde, care reusesc sa gaseasca in sfarsit brese in apararea adversa si puncteaza decisiv pe tabela, marindu-si avantajul o data cu trecerea timpului. Astfel, de la 40-45 in minutul 35, ACS Sepsi SIC are o revenire incredibila in ultimele minute si reuseste sa se impuna la final cu 53-47, spre bucuria asistentei.
Conform datelor oferite de FIBA-Europe, punctele primei victorii obtinute de ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe au fost parafate de LOYD (19 p, 7 rec, 1 pasa, 2 int), MITOV (11 p, 1x3, 6 rec, 1 pasa, 2 int), WATSON (11 p, 14 rec, 1 int), PRAHALIS (7 p, 14 rec, 2 int), DINCA (3 p, 3 rec), CURSARU (1 p, 1 rec, 2 pase) si BEJTIC (1 p, 3 rec, 2 pase). De la oaspete s-a remarcat KHOMENCHUK (19 p, 23 rec, 6 cap).
 
Declaratii la cald
 

La finalul intalnirii, antrenorul Zoran Mikes a declarat: “In primul rand vreau sa-mi felicit jucatoarele si acesti minunati si nebuni fani; cred ca acest club si acesti suporteri merita cel putin o victorie in EuroCup Women. A fost frumos, deoarece a fost primul meu joc ca antrenor intr-un loc ca acesta. Cred ca am controlat majoritatea capitolelor pe care ne-am propus de la inceputul jocului si pana la final. Am pus presiune pe BC Minsk si cred ca nu a fost doar un joc slab al lor ci si noi i-am fortat sa greseasca si sa ia solutii proaste in ofensiva. Am respectat tactica de joc. Sunt foarte multumit cu apararea si sunt convins ca in atac putem mai mult. Felicit echipa din Minsk pentru parcursul de pana acum si le doresc mult succes in viitor.” La randul sau, antrenorul Anatoli Buyalski a spus: “Cred ca victoria se datoreaza fanilor, deoarece au realizat o atmosfera fantastica. A fost frumos sa vezi peste o mie de suporteri realizand o astfel de atmosfera; chiar m-au emotionat. Jocul in sine a fost foarte dificil iar noi nu am reusit o linie statistica buna. Felicit echipa gazda!” Principala marcatoare a gazdelor, americanca Kalis Loyd a mentionat: “Cred ca am respectat tactica de joc si cred ca am facut foarte bine pentru ca am folosit toate jucatoarele. Totodeauna atunci cand jucam acasa ne ajuta deoarece avem suportul unui public admirabil. Suporterii ne dau un bonus de 10% pentru a le da o victorie, ceea ce este foarte bine pentru echipa, dar si pentru public.” In final, Tatyana Troina a concluzionat: “Am jucat foarte bine in aparare, dar am uitat sa facem in atac ceea ce trebuie. Ne-au fortat pana la final sa gresim si este foarte greu sa castigi cu asemenea procentaje, dar si impotriva unui asemenea public. Cu alte cuvinte, azi nu a fost ziua noastra. Felicitari adversarelor.
 
Programul si clasamentul Grupei C
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul obtinut de Dynamo Novosibirsk in fata echipei turce Tarsus Belediye, cu scorul de 69-66, iata cum arata clasamentul Grupei C:
 
1. Tarsus Belediye Spor Kulubu 8 puncte (5 jocuri)
2. Dynamo Novosibirsk 8 puncte (5 jocuri)
3. Horizont Minsk 8 puncte (5 jocuri)
4. ACS Sepsi SIC sf. Gheorghe 6 puncte (5 jocuri)

Conform calendarului competitional, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe mai are de sustinut un singur joc in Grupa C:
 
12.12.2013 ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe - Dynamo Novosibirsk (ora 18:00)

Reamintim ca formatul EuroCup Women, editia 2013-2014, contine sapte grupe de cate patru echipe iar dupa disputarea jocurilor din aceasta faza primele doua clasate din fiecare serie si cele mai bune doua echipe de pe locurile 3 se vor califica in faza urmatoare, oficialii FIBA-Europe urmand sa realize un clasament cu cele 16 echipe participante in Final 8, in urma caruia se vor programa jocurile din aceasta faza superioara.
 
FOTO – FIBA-Europe (credit Balazs Gyurko-Henning)

Parteneri