Foto

Adunare Generala FR Baschet 2012

Prima adunare generala gazduita de noul sediu al Federatiei Romane de Baschet din Bulevardul Basarabia nr.39, a avut loc in aceasta dimineata cu incepere de la ora 11:00.

Din lipsa cvorumului, debutul Adunarii Generale din 2012 a fost intarziat, conform Statului FRB, cu doua ore, in sala de conferinta "Mihai Nedeff" adunandu-se 84 de reprezentanti ai baschetului romanesc din toate esaloanele. Dupa o scurta introducere a prezidiului format din presedintele Carmen Tocala, secretarul general FRB, Dan Berceanu, vicepresedintele FRB, Anton Netolitzchi, secretarul general ANST,
Stefan Sandulache, secretarul general al Federatiei Sportului Scolar si Universitar, Claudia Georgescu, si Lucian Vasiliu, inspector ANST, a urmat prezentarea si aprobarea Ordinii de Zi.
In debutul Adunarii Generale, au fost prezentate Raportul de Activitate al FRB  pe 2011, Bilantul Financiar-Contabil al FRB pe 2011, Raportul Comisie de Cenzori pe 2011, Bugetul de Venituri si Cheltuieli pe 2012, precum si Raportul Curtii de Conturi a Romaniei. Dupa aprobarea descarcarii de gestiune pe anul 2011, au urmat sase ore de dezbateri privind viitoarele reglementari.
Printre deciziile Adunarii Generale din 2012 sa mai punctam:
Validarea cuantumului taxelor, cotizatiilor si penalitatilor  pentru sezonul 2012-2013
Infiintarea Comisiei Tehnice FRB - va fi formata din antrenori cu o bogata experienta si va propune cluburilor un draft de juniori
La solicitarea antrenorilor, s-a aprobat ca in timpul sedintelor de pregatire sa nu fie permis accesul parintilor in sali
Eliminarea perioadei de transferari din iarna (decembrie-ianuarie) la competitiile rezervate juniorilor
S-a aprobat ca pana la varsta de 12 ani sportivul sa se poata transfera liber. Referitor la transferul juniorilor (pana la U18), s-a aprobat ca acesta sa fie efectuat in baza platii unei grile, fara dezlegare.
Infiintarea Ligii Nationale de Baschet - Actualul campionat national Divizia A devine Liga Nationala de Baschet.
Divizia B devine Liga 1
Campionatul National U23 devine Liga 2
Divizia Onoare devine Liga 3
S-a aprobat ca incepand cu sezonul 2012-2013, echipele din Liga Nationala de Baschet (actuala Divizia A) sa poata inscrie pe foaia oficiala de joc pana la 6 jucatori straini, eliminandu-se actuala regula a jucatorului roman (in sezonul 2011-2012, era obligatoriu prezenta unui jucator roman pe toata durata meciului).
Tot din sezonul 2012-2013 echipele clasate pe primele locuri au obligativitatea de a evolua in Cupele Europene dupa cum urmeaza:

Campioana Romaniei - inscrisa direct in grupele FIBA Eurochallenge (EUROCUP daca exista infrastructura)
Castigatoarea Cupei Romaniei - inscrisa direct in grupele FIBA EuroChallenge
Ocupanta locului 2 - inscrisa in preliminariile Cupelor Europene
Finalista Cupei Romaniei - inscrisa in preliminariile Cupelor Europene sau in Liga Balcanica
Ocupanta locului 3 - inscrisa in Liga Balcanica sau in preliminariile cupelor europene.

Totodata, s-a aprobat ca incepand din sezonul 2014-2015, fiecare echipa din Liga Nationala de Baschet sa aiba obligativitatea de a evolua cu un jucator U22 pe toata durata primului sfert.

Vom reveni cu amanunte.

Parteneri