Foto

Adversarele Romaniei de la Campionatele Europene de juniori din 2017

Sambata, la Praga, oficialii forului european au efectuat tragerea la sorti a grupelor din cadrul Campionatelor Europene de juniori de anul viitor, dar si a grupelor din cadrul Eurobasket Women 2017, turneu final continental ce va fi gazduit de Cehia.
Conform datelor oficiale prezentate de FIBA, pentru prima oara in istoria turneelor finale de juniori de pe Batranul Continent au confirmat prezenta 254 de echipe nationale reprezentand 52 de federatii afiliate la FIBA, un record de participare unanim apreciat. Mai jos, va prezentam componentele grupelor din toate competitiile juvenile europene in care vor fi prezente si echipele Romaniei, cu precizarea ca FIBA a amanat tragerea la sorti pentru Europenele U18, Divizia A si B, masculin, pentru ianuarie 2017:
 
Feminin
U16 (Divizia A)– Bourges, in perioada 4-12 august 2017
Sistemul competitional cuprinde 16 echipe nationale impartite in patru grupe, printre acestea numarandu-se si selectionata Romaniei, gratie performantei deosebite realizate in aceasta vara de tricolorele pregatite de antrenorii Catalin Tanase si Larisa Toma. Conform tragerii la sorti, nationala Romaniei va evolua in cadrul Grupei C impotriva selectionatelor similare ale Serbiei, Italiei si Ungariei.
 
U18 (Divizia B) – Dublin, in perioada 4-13 august 2017
Pentru prima data in istoria FIBA, unul dintre turneele finale de juniori va fi organizat in Irlanda, la competitie confirmand participarea 24 de echipe nationale ce sunt impartite in patru grupe. Reprezentativa Romaniei face parte din Grupa C, alaturi de Olanda, Israel, Norvegia, Georgia si Elvetia.
 
U20 (Divizia B)– Eilat, 8-16 iulie 2017
La startul intrecerilor din Eilat (Israel) vor fi prezente 12 echipe nationale, printer care si Romania, ce au fost impartite in doua grupe. Selectionata Romaniei a fost distribuita in Grupa B, urmand sa evolueze impotriva nationalelor Israel, Belarus, Croatiei, Irlandei si Marii Britanii.
 
Masculin
U16 (Divizia B)- Sofia, in perioada 10-19 august 2017
Intrecerile din capitala Bulgariei aduna 24 de echipe nationale ce sunt impartite in patru grupe. Reprezentativa Romaniei a fost distribuita in Grupa A, alaturi de Islanda, Belgia, Grecia, Belarus si Elvetia.
 
U20 (Divizia B)– Oradea, in perioada 15-23 iulie 2017
Turneul final de la Oradea va avea la start 22 de echipe nationale de tineret, printer care se Numara si Romania, ce au fost impartite in patru grupe. Conform datelor oficiale, echipa Romaniei face parte din Grupa C, tricolorii urmand sa joace impotriva Macedoniei, Bosniei&Hertegovina, Albaniei si Georgiei.
 
*Totodata, FIBA a anuntat ca amana tragerea la sorti pentru Campionatele Europene U18 masculin – Divizia A si B, pentru luna ianuarie 2017. Reamintim ca turneul final din 2016, Divizia A, a fost amanat din motive de securitate si se va desfasura in aceasta luna, in Turcia. Tragerea la sorti pentru cele doua competitii de anul viitor se va efectua la Munchen, dupa ce se va cunoaste clasamentul final al editiei 2016 si implicit ce echipe retrogradeaza in Divizia B.

Parteneri