Foto

Adversarele Romaniei din grupele Campionatelor Europene de juniori din 2016

Astazi, la Munchen, in prezenta reprezentantilor federatilor nationale de baschet de pe Batranul Continent, printre care s-au aflat si cei ai FR Baschet, oficialii FIBA Europe au efectuat tragerea la sorti a componentelor grupelor din Campionatele Europene de juniori din acest an, dar si a grupelor din faza de calificare la Eurobasket 2017, turneu final ce va fi gazduit de Romania, Finlanda, Turcia si Israel.
Conform anuntului forului european, pentru prima oara in istoria turneelor finale de pe continentul nostru si-au confirmat participarea 241 de echipe nationale reprezentand 52 de federatii afiliate la FIBA. Mai jos va prezentam componentele grupelor din toate competitiile europene in care vor fi prezente si echipele Romaniei, prima competitie fiind si cea care va fi organizata in aceasta vara in Sala Sporturilor din Oradea:
 
Campionatul European U16 feminin, Divizia B – Oradea, 05-14 august
Vor participa 23 de echipe nationale, care au fost impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Romania a facut parte din urna a treia si a fost distribuita in Grupa D, singura serie care are doar cinci echipe.
Grupa D – Belgia, Polonia, Romania, Norvegia, Macedonia
 
Campionatul European U18 feminin, Divizia B – Sarajevo, 23-31 iulie
Vor participa 19 echipe nationale, care au fost impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Romania a facut parte din urna a treia si a fost distribuita in Grupa A.
Grupa A – Bosnia&Hertegovina, Portugalia, Romania, Finlanda, Islanda

Campionatul European U20 feminin, Divizia B – Podgorica, 9-17 iulie
Vor participa 13 echipe nationale, care au fost impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Romania a facut parte din urna a treia si a fost distribuita in Grupa B, singura serie formata din patru echipe.
Grupa B Croatia, Bulgaria, Romania, Belarus

Campionatul European U16 masculin, Divizia B – Sofia, 11-20 august
Vor participa 24 echipe nationale, care au fost impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Romania a facut parte din urna a patra si a fost distribuita in Grupa C, serie formata din sase echipe.
Grupa C Ucraina, Slovenia, Austria, Romania, Norvegia, Kosovo

Campionatul European U18 masculin, Divizia B – Skopje, 29 iulie – 07 august
Vor participa 24 echipe nationale, care au fost impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Romania a facut parte din urna a patra si a fost distribuita in Grupa B, serie formata din sase echipe.
Grupa BMuntenegru, Belgia, Austria, Romania, Portugalia, Belarus

Campionatul European U20 masculin, Divizia B – Halkida, 15-24 iulie
Vor participa 21 echipe nationale, care au fost impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Romania a facut parte din urna a patra si a fost distribuita in Grupa D, serie formata din cinci echipe.
Grupa D – Croatia, Bosnia&Hertegovina, Bulgaria, Romania, Slovacia






 

Parteneri