Foto

Al doilea succes pentru Romania la Campionatul European U18

Edward Stanescu (Sarajevo / Bosnia Hertegovina)


In al patrulea joc disputat la Campionatul European de la Sarajevo, nationala masculina U18 a trecut astazi de Scotia cu 81-53 si a bifat al doilea succes de la turneul continental. Teoretic, baietii lui Eugen Ilie si Paul Miron raman inca in cartile calificarii pentru locurile 1-8, gratie si rezultatelor inregistrate astazi, insa prima conditie este ca tricolorii sa se impuna maine in fata Israelului.

Popovici, Stoicoviciu, Rasty, Hortoglu, Dragoste si toti ceilalti jucatori au stiut inca de astazi ca lupta ramane inca deschisa si ca trebuie sa dea totul pentru a continua povestea frumoasa de la Sarajevo. Desi tricolorii au marcat primii in meciul cu Scotia, adversarii nostri au reusit doua aruncari de trei puncte si lucrurile pareau ca se complica. Usor-usor, jucatorii nostri s-au aparat  excelent si au inceput sa adune punctele pe tabela si sa aiba dupa zece minute un avans de 13 puncte.

In sfertul al doilea, lipsa de concentrare si de experienta si-a spus cuvantul, cateva mingi pierdute usor de baietii lui Ilie, permitandu-le scotienilor sa revina in joc si sa castige sfertul cu 24-16.

Pauza a fost una cu adevarat furtunoasa. Intrati la vestiare, tricolorii au fost rapid treziti de stafful nationalei. Schemele au fost din nou discutate, iar micile reglaje puse la puncte. Sfertul al treilea a inceput cu o nationala a Romaniei extrem de agresiva, Dragoste, Stoicoviciu si Hortoglu, secondati de Cobzaru si Covaciu, fiind oamenii sacrificati sa lupte pentru fiecare minge. De asemenea, si ofensiva a inceput sa functioneze la parametrii maximi, mingea plimbata cu mult calm in atac gasind drumul spre cos. In ultimele zece minute ale intalnirii, tricolorii au apasat si mai tare pedala de acceleratie rupand echilibrul definitiv in minutul 36 cand au reusit trei aruncari de trei puncte consecutive. Recitalul a fost deschis de Cristian Anghel, apoi Mehmet Hortoglu si Andrei Damian au continuat asediul asupra scotienilor, spre groaza antrenorului advers. Cazuti fizic si psihic, scotienii au fost izbaviti de fluierul final sa nu inregistreze o infrangere si mai dura.


Iata marcatorii Romaniei din aceasta seara:

Dimitris RASTY (2p, 3 rec)
Andrei CIORDAS (5p, 3 rec)
Mehmet Alberto HORTOGLU (11p, 5 pase decisive)
Mirel Claudiu DRAGOSTE (2 p, 3 rec, 3 pase decisive, 3 interceptii)
Andrei ENE (2p, 5 rec)
Damian ANDREI (5p, 4 rec,
Vlad Lucian POPOVICI (18p, 8 rec, 3 pase decisive)
Vlad Ovidiu STOICOVICIU (12p, 9 rec)
Cristian ANGHEL (5p)
Raul COVACIU (3p, 6 rec)
Vlad COBZARU (8p, 3 rec)
Vlad Tincu (8p)

Luni, de la ora 15:00, are loc ultimul meci din faza grupelor, o victorie cu Israel mentinand sansele Romaniei de a se califica in lupta pentru locurile 1-8.


Dimi Rasty a facut o vizita la spital

Imediat dupa meci, mezinul nationalei U18, Dimitris Rasty, insotit de team managerul nationalei, a facut o vizita la spitalul din Sarajevo pentru a i se administra o injectie. Tanarul jucator nascut in Bucuresti trebuie saptamanal sa faca un tratament pentru a scapa de o infectie care il chinuie de mai bine de doua saptamani. Totul s-a terminat rapid cu bine, medicii din Sarajevo fiind foarte atenti cu pivotul nationalei.

Au marcat toti jucatorii


Astazi s-a consemnat si o premiera pentru nationala noastra la Campionatul European. A fost primul meci in care toti jucatorii din lot si-au trecut numele pe tabela de marcaj. Cel mai bun marcator a fost ieseanul Vlad Popovici, de altfel capitanul nationalei fiind liderul punctelor marcate pentru echipa noastra.






 

 



Parteneri