Foto

Alba Iulia va gazdui in premiera FINAL 4 CEWL

CS Universitatea Alba Iulia a obtinut de la conducerea Ligii Europei Centrale dreptul de organizare al FINAL 4 CEWL, turneul final urmand sa se deruleze in Cetatea Unirii in perioada 15-16 martie 2014. Conform datelor oficiale oferite de CEWL, la startul FINAL 4 CEWL se vor alinia campioana Austriei, Flying Foxes Viena, reprezentanta Slovaciei, Piestanske Cajky, precum si cele doua reprezentante ale baschetului feminin romanesc, respectiv detinatoarea trofeului, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, si CS Universitatea Alba Iulia.
 
BC UVG ICIM Arad este liderul CEWL

Joi seara, detinatoarea trofeului CEWL, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, a inregistrat o noua victorie in cadrul fazei prelimare din Liga Europei Centrale, gruparea pregatita de antrenorul portughez Jose Araujo castigand disputa de pe terenul echipei slovace Piestanske Cajky, cu scorul de 83-78 (26-25, 21-15, 19-16, 17-22). Restanta din prima faza a Ligii Europei Centrale a fost, in fapt, o repetitie generala pentru semifinalele din FINAL 4 CEWL, aradencele urmand sa intalneasca gruparea slovaca si in data de 15 martie, in penultimul act al intrecerii. Dornice sa-si intareasca statutul de lider al actualului sezon din CEWL, baschetbalistele pregatite de Jose Araujo au fortat victoria in Slovacia inca de la primele actiuni si, dupa un inceput echilibrat, s-au instalat la conducere si nu au mai cedat-o pana in final. Conform statisticii oficiale, punctele invingatoarei au fost marcate de MILOVANOVIC (19 p, 12 rec), COSBY (18 p), ENGELMAN (16 p), BROOMFIELD (15 p), RHOADS (13 p) si BORIGA-BROSOVSZKY (2 p).
 
Clasamentul CEWL si programul FINAL 4
 
In urma acestui ultim joc din faza preliminara, iata cum arata clasamentul CEWL, cu precizarea ca primele patru echipa au acces in faza finala:
 
1. BC UVG ICIM Arad – 15 puncte (7-1)
2. CSU Alba Iulia – 14 puncte (6-2)
3. Flying Foxes Viena – 12 puncte (4-4)
4. Piestanske Cajky – 10 puncte (2-6)
5. Valosun Brno – 9 puncte (1-7)
 
Inaintea disputarii ultimei restante din prima faza, conducerea Ligii Europei Centrale a anuntat ca FINAL 4 CEWL va avea loc, in premiera, la Alba Iulia, oferta reprezentantei noastre fiind aleasa impotriva celei facute de campioana Austriei, Flying Foxes Viena. In aceste conditii, tinand cont si de clasament, iata cum arata programul Final 4 CEWL de la Alba Iulia:
 
15 martie, ora 15:00: BC Univ. Vasile GoldisICIM Arad – Piestanske Cajky
15 martie, ora 18:00: CS Universitatea Alba Iulia – Flying Foxes Viena
16 martie, ora 15:00: Finala mica
16 martie, ora 18:00: Finala mare
 
Conform organizatorilor, incepand de astazi, vor fi puse in vanzare biletele de intrare la evenimentul din Sala Sporturilor “1 decembrie 1918”, pretul unui tichet fiind de 30 de lei (n.n. – pentru toate jocurile).

Parteneri