Foto

Angel Santana a fost declarat MVP-ul sezonului intern de baschet 3x3

Cei mai buni jucatori de baschet 3x3 din Romania, precum si partenerii Sport Arena Streetball, au fost premiati, joi dupa-amiaza, in cadrul Galei “Sport Arena Streetball Awards”, gazduite de Hotelul Berthelot din Bucuresti. In prezenta unor invitati de marca, maestrii de ceremonie fiind renumita soprana Felicia Filip, legendarul fotbalist Miodrag Belodedici precum si fostul capitan al nationalei Romaniei, valorosul baschetbalist Virgil Stanescu, dar si a reprezentantilor FR Baschet si FSSU, organizatorii i-au recompensat pe cei mai valorosi sportivi din 2012 cu prilejul inchiderii oficiale a celui de-al optulea sezon de baschet 3x3.
Cum era de asteptat, MVP-ul sezonului 2012 de baschet 3x3 a fost ales jucatorul roman de origine spaniola Angel Santana, care a contribuit din plin in acest an la cele mai importante succese ale baschetului 3x3 romanesc, calificarea in optimile de finala ale Campionatului Mondial si locul sase la finala mondiala a circuitului FIBA 3x3 World Tour de la Miami! Din pacate, Angel Santana, care a castigat la Miami si trofeul pentru cel mai bun aruncator de la mare distanta, fiind apreciat personal pentru performanta sa de catre presedintele FIBA, francezul Ivan Mainini, n-a putut fi prezent la ceremonia de joi seara, premiul fiind ridicat de catre bunul sau prieten, antrenorul Hristu Sapera, de al carui nume se leaga mai multe performante din domeniul baschetului 3x3. “Santana va multumeste si se simte onorat ca l-ati ales cel mai bun jucator din 2012″, a mentionat Sapera.
Totodata, baschetbalistul roman de origine spaniola a mai primit si premiul pentru cea mai buna extrema, in timp ce Silviu Lupusavei a fost desemnat cel mai bun conducator de joc iar Catalin Vlaicu a fost nominalizat cel mai bun pivot. Lista celor premiati la “Sport Arena Streetball Awards” (n.n. – cei mai buni jucatori au fost alesi in urma sondajelor realizatede organizatori) i-a mai cuprins si pe Maria Ticu si Mihnea Nistorescu, cei mai buni jucatori la categoria sub 14 ani, pe Alexandra Chitanu si Vlad Stoicoviciu, cei mai buni la categoria sub 18 ani, pe Raluca Ungureanu si Angel Santana, la categoria peste 18 ani, si pe Raluca Vasile si Bogdan Amariucai, cei mai buni “veterani”, la categoria peste 35 de ani. De asemenea, pentru contributia adusa fenomenului slam dunk in Romania, Dan Rogojan (www.slamdunk.ro) a primit din partea Sport Arena Streetball un premiu special.
 Evenimentul de joi dupa-amiaza a mai marcat si inaugurarea “Sport Arena Streetball Hall of Fame”, in galeria legendelor baschetului 3x3 din Romania pasind in acest an fosta mare internationala Svetlana Dragusin, precum si Simona Constantin, Marian "Mache" Georgescu si Bogdan "Monkey" Savu.
Nu in ultimul rand, trebuie sa mai mentionam ca “Sport Arena Streetball Awards” a avut si o latura caritabila, organizatorii anunatand ca sumele care vor fi stranse de pe urma licitatiei deschise in cadrul evenimentului, alaturi de echipamentul sportiv oferit de Sport Arena in parteneriat cu Champion, vor contribui la dezvoltarea carierei unui talentat tanar baschetbalist roman, Victor Petrache. Destinatarul acestei actiuni este momentan junior la Scoala de Baschet Laguna, unde este pregatit de Bogdan Amariucai si este deja monitorizat indeaproape de Steaua Bucuresti, desi are doar 15 ani.

Parteneri