Foto

Antrenamente in cadrul Performbaschet cu sportivi nascuti 2000 si 2001, 05 si 06 octombrie

Federatia Romana de Baschet si directorul coordonator al Programului National de Dezvoltare “Performbaschet, un pas inainte”, prof. Ion Nicolau, anunta ca vor reincepe antrenamentele de pregatire din cadrul acestui program initiat in urma cu doi ani de FRB si dedicat sportivilor U13 si U14 (nascuti 2000 si 2001). Mentionam ca din acest an actiunile din Performbaschet dedicate sportivilor nascuti 2000 si 2001 se desfasoara in cadrul Programului National "Pierre de Coubertain" derulat de Ministerul Tineretului si Sportului.
“In urma experientei acumulate in ultimii doi ani, am stabilit ca este imperios necesar inceperea unui program la nivel national, cu o deschidere mai larga ca numar de centre si, mai important, scaderea varstei la care se va incepe programul. Ne adresam acum, copiiilor (baieti si fete) de 12 si 13 ani (actual U13 si U14)”, a anuntat prof. Ion Nicolau.
De altfel, in vara acestui an, in perioada 2-7 august, a avut loc in Brasov cea de-a III-a editie Summercamp-Performbaschet, cu participarea a patru antrenori americani si a 20 de antrenori romani. Sportivii care au luat parte la aceasta tabara de pregatire, in numar de 60 (baieti + fete), au fost preselectionati in urma unor criterii bine stabilite, considerandu-se ca sunt varfuri din generatiile 2000/2001. In finalul Summercamp-Performbaschet 2013, respectiv in datele de 5 si 6 august, au fost prezenti si 20 de antrenori romani, care impreuna cu cei care au lucrat efectiv, au participat la o instruire/pregatire pentru noul program “Performbaschet, editia 2013/2014”. Lucrarile au constat din prelegeri si vizionari de DVD-uri, care contineau elemente/parametri de lucrat pentru viitor. In finalul stagiului s-au difuzat tuturor participantilor DVD-uri dupa care se va lucra in primele trei actiuni - octombrie, noiembrie si decembrie.
In aceste conditii, incepand din week-end-ul viitor, 5-6 octombrie, vor incepe actiunile din Performbaschet pentru sportivii nascuti 2000 si 2001, in urmatoarele centre:

1. *Arad/*Timisoara - Feminin
2. Baia-Mare -Masculin
3. Brasov - Masculin si Feminin (separat)
4. Cluj - Masculin
5. Constanta - Masculin si Feminin (separat)
6. *Dej/*Cluj - Feminin
7. Galati - Mixt
8. Iasi - Mixt
9. Pitesti - Masculin
10. Ploiesti - Masculin si Feminin (separat)
11. *Salonta/*Oradea - Mixt
12. Sibiu - Mixt
13. Timisoara - Masculin
14. Tg. Mures - Masculin
15. Bucuresti - Masculin 2 grupe, Feminin 2 grupe
 
Dupa cum reiese din cele enumerate mai sus, exista centre mixte si centre separate, masculin si feminin. “S-a tinut cont de participarile si succesele de la competitia anilor anteriori si de potentialul centrelor respective. Am dori, de asemenea, prin marirea numarului grupelor de pregatire sa crestem numarul de participanti. In mod teoretic, 20 de grupe a 16 participanti (cifra optima), ar rezulta un total de 320 de copii participanti!! Alt aspect al numarului crescut de centre este faptul ca dorim sa evitam deplasarile prea lungi ale copiiilor (60 km maximum). Conform pozitiilor prospectate si integrate in calendarul competitional 2013/2014 vor avea loc 7 actiuni (vezi calendar competitional 2013/2014), care se vor desfasura in 2 zile, respectiv sambata si duminica. In acest fel, primul antrenament va avea loc sambata, de preferinta dupa ora 10.30 - pentru a inlesni celor din afara localitatilor in care se desfasoara pregatirea sa ajunga la antrenament. Al doilea antrenament va avea loc sambata seara, de preferinta dupa ora 17.00 iar al treilea antrenament, mai lung, duminica dimineata, urmand ca duminica in jurul pranzului copiii sa se intoarca acasa. Pentru cei din afara centrelor se asigura o cazare (sambata spre
duminica) si 3-4 mese incepand de sambata la pranz. Antrenamentele 1 si 2 vor avea o durata de 120 de minute iar antrenamentul 3, de 150 de minute! Va recomand ca la primul antrenament sa explicati copiiilor, eventual si parintilor prezenti, cum se desfasoara acest program, ce se urmareste si cine asigura finantarile necesare. Scopul, sarcinile primare ale programului sunt invatarea si perfectionarea elementelor fundamentale din jocul de baschet!
Intr-un timp foarte scurt, pe site-ul FRB vor fi publicate si numele antrenorilor care vor lucra in cele 15 centre Performbaschet.

Parteneri