Foto

Antrenorii americani abia asteapta sa lucreze la SUMMER CAMP PERFORMBASCHET

Managerul general al FRB, Horia Paun, s-a intors recent dintr-o scurta vizita de lucru pe care a efectuat-o la tabara de pregatire "The Best Five Men 2011", organizata de Federatia de Baschet din Turcia in campusul universitar Anadolu din Eskisehir. Pentru a pune la punct toate detaliile organizatorice si administrative ale SUMMER CAMP PERFORMBASCHET 2011, managerul general al FRB a discutat cu antrenorii americani ALAN WALLS, CHRIS DIAL si RYAN TURCOTT, precum si cu managerul turc KIVANC AYVALIOGLU, despre tabara de pregatire care va avea loc la Brasov, in perioada 7-12 august, si a vizionat timp de trei zile programul din campul turcesc.
Conform datelor oferite de managerul general al FRB, "The Best Five Men Camp 2011" este un proiect al federatiei din Turcia care se doreste a fi o continuare a deja celebrului program "12 Giant Men Basketball Camps", care a promovat in ultimul deceniu mai multi sportivi turci spre NCAA si NBA. Prima editie a "The Best Five Men Camp" a fost organizata in acest an, in perioada 24-29 iulie, in complexul "Anadolu University" din Eskisehir, o localitate situata pe malul raului Porsuk, in apropierea metropolei Istanbul. La campul turcesc de vara au participat 149 de copii si 20 de antrenori turci, supervizati de americanii ALAN WALLS, CHRIS DIAL si RYAN TURCOTT. Timp de sase zile, staff-ul tehnic prezent la Eskisehir a pus in aplicare un program extrem de incarcat: ora 9-13 antrenamente pe grupe specifice (ateliere de lucru, cu cate 8 copii la un antrenor); ora 16-20 meciuri si alte activitati; in fiecare seara, participantii au avut parte de diverse alte activitati educationale si recreative.
Referitor la staff-ul american, mentionam ca Alan Walls, directorul coordonator al campului din Turcia, dar si al celui de la Brasov, a avut un program deosebit de incarcat in acest an, bifand mai multe tabere de pregatire in intreaga lume, din Hawaii si Australia, pina la Bursa. Un program similar l-a avut si Ryan Turcott, care a ajuns si in Noua Zeelanda, iar Chris Dial a ajuns si in Palestina. Toti cei trei tehnicieni de peste Ocean au spus ca abia asteapta sa ajunga la Brasov si sa intre in contact cu tinerii baschetbalisti romani si cu antrenorii din programul "PerformBaschet, Un pas inainte!". 

Si daca tot am amintit de SUMMER CAMP PERFORMBASCHET, Brasov 2011, va anuntam pe aceasta cale ca dupa data de 1 august (ultima zi de inscrieri) vor fi postate pe site-ul FRB:
- lista participantilor la tabara de vara din Brasov
- adresa campului universitar din Brasov (cazare + masa)
- numele persoanei de contact
- ora la care sunt asteptati participantii in Brasov, precum si alte informatii utile.

Tineti aproape!

Parteneri