Foto

Antrenorul Miroslav Popov crede ca echipa Romaniei poate face o surpriza in meciul cu Turcia

Cu patru zile inaintea importantei confruntari cu Turcia din cadrul preliminariilor Eurobasket Women 2017, doua dintre componentele de baza ale nationalei feminine a Romaniei, Gabriela Marginean si Claudia Pop, insotite de antrenorul principal Miroslav Popov si de team-managerul Traian Racu, au incercat sa realizeze in cadrul unei conferinte de presa o radiografie cat mai exacta a evenimentului care va fi gazduit, sambata, 20.02.2016, de la ora 19:00, de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.
 
Cum era si firesc, prima care a deschis intalnirea cu reprezentantii mass-media a fost capitanul nationalei tricolore, Gabriela Marginean, care nu si-a putut ascunde bucuria ca Romania va juca din nou in fata suporterilor din Cluj-Napoca. “Ne bucuram ca ne reintoarcem la Cluj, dupa ce prima experienta din noiembrie 2015 a fost una placuta si ne-am simtit foarte bine atunci. Adversara de sambata, Turcia, este o echipa foarte buna, cu rezultate de exceptie in ultima vreme, dar cred ca experienta capatata de noi in vara trecuta la Eurobasket Women 2015 ne-a ajutat foarte mult sa crestem in valoare si coeziune. Avem si mai multa incredere ca putem sa jucam la un nivel inalt cu echipe de clasa. Iar rezultatele pe care le-am obtinut anul trecut in noiembrie ne-au ajutat foarte mult si ne-au dat incredere in noi si mai mult. Sambata, nu avem nimic de pierdut si vom da tot ce putem pentru a castiga. Sunt convinsa ca vor fi mai multi fani in Sala Polivalenta decat au fost in noiembrie, mai ales datorita rezultatelor ob?inute, victoriile cu Bosnia si Israel”, a spus Marginean, jucatoare care evolueza cu succes in acest sezon in campionatul Spaniei, la Perfumerias Avenida Salamanca. Colega ei de nationala, Claudia Pop, legitimata tot in campionatul iberic la Gernika Bizkaia, a transmis un mesaj suporterilor. “Cu siguranta cred ca atat suporterii clujeni cat si multi romani din toata tara vor veni in numar foarte mare sa ne incurajeze sambata. Mereu la Cluj m-am simtit foarte bine, si cand am venit cu nationala, dar si cand am jucat pentru Universitatea Cluj. Suporterii ne-au incurajat mereu si au fost alaturi de noi si cred ca si acum o vor face. Avem nevoie de ei!Jucam cu principala favorita a grupei, trebuie sa intram in meci foarte puternic de la inceput si trebuie sa avem o evolutie foarte buna atat ca echipa, cat si individual, si sa jucam inteligent”, a subliniat Claudia Pop.
Pe acelasi ton optimist, antrenorul principal Miroslav Popov a subliniat ca Romania poate produce surpriza sambata si poate invinge Turcia. “Turcia este o echipa foarte puternica, cu experienta vasta. Au jucat cu aproape toata lumea din Euroliga, dar cred ca orice joc poate fi castigat chiar si daca adversarul este foarte bun.Dupa ce am vazut pana acum, suntem o echipa serioasa si dornica de performanta si cred foarte mult in echipa mea. Cred ca putem produce surpriza in meciul cu Turcia. Este un meci foarte important pentru calificare, care va decide in proportie foarte mare cine va fi pe primul loc in grupa. Presiunea este mai mare atunci cand joci acasa decat in deplasare, dar dupa mine cred ca este normala aceasta presiune. Echipa Romaniei are ceva de aratat si vrem ca fanii sa ne sprijine sambata in numar cat mai mare sis a fie alaturi de noi in momentele importante”, a concluzionat antrenorul principal Miroslav Popov. Referindu-se la jocul de sambata, team-managerul Traian Racu a vorbit la randul sau despre importanta jocului cu Turcia si a oferit si informatii organizatorice. “Antrenorul Popov spunea ca este o runda grea, care va decide prima clasata. Ne dorim foarte mult sa obtinem victoria in meciul cu Turcia pentru ca ne-ar mari considerabil sansele de calificare, dar si pentru a privi cu alti ochi confruntarea ce urmeaza din Bosnia. Pentru noi, la fel de important ca meciul cu Turcia, este si intalnirea din aceeasi zi dintre Israel si Bosnia”, a declarat Traian Racu, dupa care a vorbit despre partenerii importanti ai FRB la acest eveniment de la Cluj si despre unele surprize. “Printre numeroasele surprize pregatite se numara si faptul ca trei dintre spectatorii din tribune care si-au cumparat bilet la meciul Romania – Turcia vor beneficia de un abonament pentru toate zilele la Untold Festival 2016, iar in pauza meciului va fi organizat si un concurs de aruncari pentru un bilet de o zi. Important este ca la acest meci fanii sa vina in numar cat mai mare la sala pentru a fi alaturi de nationala noastra si sunt convins ca nu vor avea ce sa regrete”, a mai adaugat team-managerul tricolorelor.
Pe de alta parte, celebrul jurat Masterchef, bloggerul clujean Adrian Hadean, va gati maine pentru nationala feminina a Romaniei la restaurantul din Grand Hotel Napoca, tricolorele urmand sa se bucure de un alt fel de cina. Vineri, la finalul antrenamentului de dimineata, care va fi deschis pentru mass-media in ultimele 15 minute, antrenorul principal Miroslav Popov va anunta componenta lotului de 12 sportive care va evolua impotriva Turciei, in pregatire aflandu-se in present 16 sportive.

Imagini de la conferinta de presa de astazi pe:
https://drive.google.com/file/d/0B17ceFBds04RVXI4Tnc0QUJ2QjA/view?usp=sharing
 
Reamintim ca nationalele Romaniei si Turciei sunt neinvinse dupa primele doua jocuri din Grupa H, tricolorele noastre reusind in noiembrie 2015 sa treaca atat de nationala Bosniei&Hertegovina, cat si de reprezentativa Israel.
Interesant de remarcat este si faptul ca, referindu-se tot la meciul de sambata, de la Cluj, editorii FIBA au realizat un preview pe site-ul oficial al forului european, in care prezinta in termeni pozitivi sperantele nationalei tricolore.
Vezi materialul aparut pe www.fibaeurope.com aici –
http://www.fibaeurope.com/compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2017.roundID_11853.coid_jPjghl1LG1I4T5F0NBKl,1.articleMode_on.html

Parteneri