Foto

Antwerp Giants vs. CSA Steaua Turabo in direct pe sport.ro (Actualizat)

Inainte de plecare spre Belgia, acolo unde vor sustine cel mai important meci din Cupele Europene, stelistii  Virgil Stanescu, Virgil Carutasu si Andrei Mandache au prefatat confruntarea de maine seara cu Antwerp Giants.

Virgil Stanescu, fost capitan al Nationalei Romaniei, actualmente capitan al ros-albastrilor: “Mergem in Belgia la unul dintre cele mai importante meciuri din acest sezon pentru noi. Ar insemna foarte mult o calificare in fazele superioare ale competitiei. Am dovedit ca avem forta sa invingem. Sper sa castigam si maine seara. Ne lipsesc doi jucatori: Bogdan Popescu si Uros Lucic. Va trebui sa aducem un plus si sa suplinim absenta colegilor nostri. Important este ca noi crestem de la meci la meci si devenim o echipa tot mai omogena.  O victorie maine si ne calificam!”

Virgil Carutasu, extrema de forta CSA Steaua Turabo: “Va fi un meci decisiv. Vrem sa avem o prestatie cat mai buna si sa se ne calificam in primavara europeana.  Am pregatit meciul foarte bine si sunt sigur ca vom rezista. Jucam pentru noi, pentru Steaua si pentru toata suflarea baschetbalistica din Romania!”


Andrei Mandache,conducator de joc CSA Steaua Turabo: “ Va fi un meci foarte greu, pe viata si pe moarte. Ambele echipe isi doresc enorm de mult calificarea. Noi vom incerca sa repetam figura frumoasa din meciul cu Dynamo Moscova.  In procente, ambele echipe au  50 la suta sanse de a merge mai departe.  Sper ca meciul de maine seara sa se decida in ultimele minute.”
 


==============


Cu doua victorii la activ din patru meciuri disputate in FIBA EuroChallenge, CSA Steaua TuraboBucuresti va juca marti seara  in Belgia meciul decisiv pentru calificarea in fazele superioare ale competitiei impotriva lui Antwerp Giants, intalnirea fiind transmisa in direct pe sport.ro, cu incepere de la ora 21.30.

Militarii ocupa locul al treilea in grupa F a FIBA Eurochallenge si sunt la egalitate de puncte cu Antwerp.

In ultima partida din Cupele Europene, ros-albastrii s-au impus cu scorul 72-59 in fata formatiei ruse Enterprise BC Dynamo Moscova, in timp ce adversarii de marti au pierdut cu scorul 96-69, duelul cu Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Parcursul celor doua formatii este identic in ceea ce priveste numarul de meciuri castigate:

CSA Steaua Turabo Bucuresti a debutat cu o infrangere la Enterprise BC Dynamo Moscova cu scorul 88-60. A urmat apoi pentru stelisti o victorie de senzatie cu 80-75, chiar in fata celor de la Antwerp, dupa care stelistii au simtit din nou gustul amar  al infrangerii , dupa meciul de la Krasnodar, pierdut cu 59-78. A urmat apoi revansa de la Bucuresti in fata dinamovistilor din Moscova, cu 72-59.

Belgienii au pornit cu o victorie cu 87-83, impotriva lui Kuban,  apoi au inregistrat primul esec la Bucuresti, dupa care au castigat partida de pe teren propricu cu Dynamo Moscova cu 72-53. In ultima confruntare din EuroChallenge au pierdut cu 96-69 meciul de la Krasnodar.

Statistic, cel mai bun marcator al lui Antwerp, conform site-ului fibaeurope.com, este Bryan Hopkins cu o medie de 18.7 puncte pe meci, in timp ce la stelisti, fostul capitan al Nationalei Romaniei, Virgil Stanescu, se remarca printr-o  medie de 15.2 puncte pe meci. La capitolul recuperari  un alt fost international roman, Virgil Carutasu, are o medie de 5.8 recuperari pe meci,  cu una mai mult decat Salah Mejri,  jucatorul cel mai bine pozitionat al belgienilor.

Clasamentul actual grupei F a FIBA EuroChallenge arata astfel:

1. Lokomotiv Kuban Krasnodar  (7p)
2. Antwerp Giants (6p)
3. CSA Steaua Turabo Bucuresti (6p)
4. Enterprise BC Dynamo Moscova (5p)

Meciul de marti seara va fi transmis in direct de postul sport.ro, cu incepere de la ora 21.30.
 

Parteneri