Foto

Anunt important pentru Programul Performbaschet cu sportivi nascuti 2001 si 2002

Federatia Romana de Baschet anunta prin intermediul directorului coordonator al Programului National de Dezvoltare “Performabaschet, un pas inainte”, domnul prof. Ion Nicolau, ca in acest sfarsit de saptamana, in perioada 13-14 decembrie, va avea loc cea de-a treia actiune de pregatire si perfectionare pentru copiii nascuti in 2001 si 2002.
Astfel, acest program initiat de FR Baschet in urma cu patru ani continua sa se deruleze in paralel cu celelalte proiecte ale baschetului romanesc pentru copii, proiecte care se afla in plina desfasurare si fac parte integranta din Programul National "Pierre de Coubertain", initiat si finantat de Ministerul Tineretului si Sportului.
In aceste conditii, va reamintim ca in acest an antrenamentele din cadrul Programului National de Dezvoltare "Performbaschet, un pas inainte!" se adreseaza sportivilor nascuti 2001 si 2002 si se desfasoara in 14 centre: Bucuresti, Constanta, Galati, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Sibiu, Sf. Gheorghe, Tg. Mures, Cluj-Napoca, Dej, Baia Mare, Oradea si Arad.
Referitor la actiunile “Performbaschet, un pas inainte” dedicate sportivilor nascuti 2001 si 2002, directorul coordonator al programului, prof. Ion Nicolau, transmite urmatorul mesaj tuturor cluburilor de baschet cu echipe la categoriile de varsta U14 si U13: “In urma desfasurarii primelor doua actiuni din Programul National de Dezvoltare – Performbaschet, un pas inainte, am constatat anumite deficiente de organizare in anumite centre. Unele cluburi, antrenori, se plang ca nu au fost anuntati, sau au fost anuntati prea tarziu,  de desfasurarea programului si astfel copii nu au putut lua parte la antrenamente. Ca in multe situatii, adevarul este probabil la mijloc, in sensul ca am atras permanent atentia conducatorilor zonali sa ia legatura directa cu antrenorii cluburilor din localitate si cele limitrofe, lucru realizat partial, dar pe de alta parte si responsabilii, antrenorii cluburilor cu copii potentiali de a face parte din program stiu aceste date din calendarul competitional 2014/2015, unde sunt notate special datele respective.Cu atat mai mult, cu cat aceste categorii de varsta, in mod deliberat, nu au competitii la sfarsitul acelor saptamani! Am constatat, deasemenea, nedorinta de colaborare intre unii antrenori locali, ceea ce dauneaza fenomenului baschetbalistic si, in primul rand, copiilor!! Ca si in  anii trecuti, si anul viitor, la Summercamp-ul Performbaschet nu vor putea participa decat copii care au luat parte in mod regulat la programul de peste an. Nu le luati cu buna stiinta copiilor aceasta sansa! Se preconizeaza ca in vara anului 2015 sa aiba loc pregatiri centralizate cu copii nascuti in 2001 (si 2000) la care au mare prioritate cei ce au participat in programul Performbaschet 2013/2014 (nascuti 2000) si 2014/2015 (nascuti 2001)”.
 

Parteneri