Foto

Aripi frante: Belgia-Romania 70-63

De la extaz la agonie. Asa se poate defini atmosfera din tabara nationalei Romaniei, dupa meciul din aceasta seara, cu Belgia. Victoria superba din fata Germaniei a fost umbrita de esecul uimitor in fata Belgiei, 63-70, rezultat care spulbera orice sansa de calificare pentru nationala feminina de senioare.

Temerile antrenorilor Stacey Nolan si Calin Anton dinaintea partidei s-au dovedit intemeiate. Tricolorele au intrat extrem de relaxate pe teren, tratand cu superificialitate adversarul. Belgia nu s-a lasat intimidata de performanta de ieri a fetelor noastre si a intrat extrem de motivata pe teren, surorile Mayombo jucand extrem de curajos din postura de fundasi, in vreme ce sub panou, tanara de doar 18 ani Emma Meesseman a dominat clar lupta cu pivotii Romaniei, reusind numeroase recuperari si inscriind nu mai putin de 20 de puncte.

Istoria jocului a fost una simpla. Romania a condus in debut, apoi Belgia s-a apropiat amenintator, pentru ca la pauza avantajul sa fie de doar 1 punct pentru fetele noastre 32-31. Revenirea mult asteptata nu s-a produs in tabara tricolora nici dupa pauza. Belgia a profitat de ineficacitatea noastra in ofensiva si s-a distantat pe tabela chiar si la 10 puncte diferenta, intregul meci devenind ulterior pentru Romania o cursa disperata dupa egalare. Acest lucru s-a petrecut cu 4 minute inainte de final, cand Romania a revenit in avantaj minim 58-57, desi o pierduse pe Cristina Ciocan, care a suferit o contuzie musculara. Insa Belgia a continuat sa fie mai lucida si sa joace mai inteligent, beneficiind si de o serie de cosuri de 3 puncte care au rezolvat ecuatia castigatoarei cu secunde bune inainte de final.

Pentru tricolore, luni si marti sunt zile de odihna, in vreme ce miercuri se va disputa ultimul meci al turneului de la Taranto, Italia- Romania.

Marcatoarele Romaniei:

Florina Pascalau 14 p
Gabriela Marginean 14 p
Anca Stoenescu 12 p (4x3)
Annemarie Parau 7 p
Cristina Ciocan 4 p
Claudia Pop 4 p
Andreea Hutanu 4 p
Elisabeth Pavel 4 p

Au mai jucat: Alexandra Uiuiu si Andrea Orosz.

Parteneri